Nízkokalorická bomba pro všechny mlsouny.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 150 °C, horkovzdušnou na 130 °C. Plech nebo formu o rozměrech 33 x 23 cm vyložte pečicím papírem.
Bílky vyšlehejte elektrickým šlehačem do pěny, až zdvojnásobí svůj objem. Opatrně přisypávejte cukr a šlehejte, dokud není sníh tuhý a lesklý. V misce promíchejte maizenu, vanilkový cukr a ocet a směs pak vešlehejte do sněhu.
Vlijte do formy a uhlaďte – jemně, aby sníh nespadl. Pečte půl hodiny, až povrch zpevní. Vyjměte plech z trouby a těsto na deset minut překryjte navlhčeným pečicím papírem. Jiný list papíru na pečení poprašte moučkovým cukrem.
Sejměte navlhčený papír a těsto překlopte na pocukrovaný. Ještě stáhněte papír, na kterém se moučník pekl, a potřete těsto jogurtem. Posypte nasekaným ovocem a pomocí papíru, na němž plát těsta leží, je srolujte tak, aby se spoj dostal na spodek závinu. Pokud chcete, poprašte dezert moučkovým cukrem a ozdobte ovocem.
Tip Apetitu:
Rychlý návod, jak připravit aromatickou malinovou omáčku: vsypte 220 g rozmrazených malin (zhruba pokojové teploty) a dvě lžíce moučkového cukru do mixéru a po rozmixování omáčku propasírujte přes cedník (tedy pokud vám vadí zrníčka malin, jinak ji můžete servírovat rovnou)
Komentáře