0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Křehký závin s tropickým ovocem
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
2.7 / 5. Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1862 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 349 g
Tuky 9 g
Vláknina 52 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nízkokalorická bomba pro všechny mlsouny.

Suroviny

bílek 3 ks
z velkých vajec
krupicový cukr 170 g
vanilkový cukr 0.5 bal
škrob 1 ČL
maizena
ocet 1 ČL
jogurt bílý 200 g
nízkotučný
mango 1 ks
uzrálé, nakrájené na kousky
mučenka 4 ks
možno nahradit zralou kiwi
moučkový cukr
na poprášení
mochyně 3 ks
na ozdobu
malinová omáčka
viz postup

Postup

1

Troubu předehřejte na 150 °C, horkovzdušnou na 130 °C. Plech nebo formu o rozměrech 33 x 23 cm vyložte pečicím papírem.

2

Bílky vyšlehejte elektrickým šlehačem do pěny, až zdvojnásobí svůj objem. Opatrně přisypávejte cukr a šlehejte, dokud není sníh tuhý a lesklý. V misce promíchejte maizenu, vanilkový cukr a ocet a směs pak vešlehejte do sněhu.

3

Vlijte do formy a uhlaďte – jemně, aby sníh nespadl. Pečte půl hodiny, až povrch zpevní. Vyjměte plech z trouby a těsto na deset minut překryjte navlhčeným pečicím papírem. Jiný list papíru na pečení poprašte moučkovým cukrem. 

4

Sejměte navlhčený papír a těsto překlopte na pocukrovaný. Ještě stáhněte papír, na kterém se moučník pekl, a potřete těsto jogurtem. Posypte nasekaným ovocem a pomocí papíru, na němž plát těsta leží, je srolujte tak, aby se spoj dostal na spodek závinu. Pokud chcete, poprašte dezert moučkovým cukrem a ozdobte ovocem.

5

Tip Apetitu:
Rychlý návod, jak připravit aromatickou malinovou omáčku: vsypte 220 g rozmrazených malin (zhruba pokojové teploty) a dvě lžíce moučkového cukru do mixéru a po rozmixování omáčku propasírujte přes cedník (tedy pokud vám vadí zrníčka malin, jinak ji můžete servírovat rovnou)

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/5

Komentáře

Anonym

Tak to jsem zkoušela a nepovedlo se. Po naplnění se bílkový závin úplně rozpadl a vzniklo z toho něco hrozného a nepoživatelného :-(

Anonym

Tak s tebou Evo souhlasím, protože to co z receptu vylezlo nebyl závin, ale sračka, která se nedá jíst. Udělali jsme jich na jednu párty 10 a všechny letí do popelnice. Škoda materiálu a práce. Docela ráda bych poznala toho blba, který tento recept vypustil do éteru. Nikomu nedoporučuju.

Apetit magazín

AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit