Křehký závin s tropickým ovocem

Křehký závin s tropickým ovocem

Hodnocení receptu
Průměr: 1.5 (4)
Více než hodinu 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1714 kcal
Bílkoviny 44 g
Sacharidy 334 g
Tuky 3 g
Vláknina 52 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Něco pro mlsouny, a přesto nízkokalorické

Suroviny

bílek 3 ks
z velkých vajec
krupicový cukr 170 g
vanilkový cukr 0.5 bal
1 ČL
maizena
ocet 1 ČL
200 g
bílý jogurt nízkotučný
mango 1 ks
uzrálé, nakrájené na kousky
mučenka 4 ks
možno nahradit zralou kiwi
moučkový cukr
mochyně 3 ks
možno nahradit jiným drobným ovocem
malinová omáčka
1. Troubu předehřejte na 150 °C, horkovzdušnou na 130 °C. Plech nebo formu o rozměrech 33 x 23 cm vyložte pečicím papírem. Bílky vyšlehejte elektrickým šlehačem do pěny, až zdvojnásobí svůj objem. Opatrně přisypávejte cukr a šlehejte, dokud není sníh tuhý a lesklý. V misce promíchejte maizenu, vanilkový cukr a ocet a směs pak vešlehejte do sněhu.

2. Vlijte do formy a uhlaďte – jemně, aby sníh nespadl. Pečte půl hodiny, až povrch zpevní. Vyjměte plech z trouby a těsto na deset minut překryjte navlhčeným pečicím papírem. Jiný list papíru na pečení poprašte moučkovým cukrem. Sejměte navlhčený papír a těsto překlopte na pocukrovaný. Ještě stáhněte papír, na kterém se moučník pekl, a potřete těsto jogurtem. Posypte nasekaným ovocem a pomocí papíru, na němž plát těsta leží, je srolujte tak, aby se spoj dostal na spodek závinu. Pokud chcete, poprašte dezert moučkovým cukrem a ozdobte ovocem.

Jedna porce obsahuje cca: 934 kJ, 5 g bílkovin, 45 g cukrů, 4 g tuku, 1 g nasycených mastných kyselin, 2 g vlákniny, 33 g přidaného cukru, 0,17 g soli

Tip Apetitu:
Rychlý návod, jak připravit aromatickou malinovou omáčku: vsypte 220 g rozmrazených malin (zhruba pokojové teploty) a dvě lžíce moučkového cukru do mixéru a po rozmixování omáčku propasírujte přes cedník (tedy pokud vám vadí zrníčka malin, jinak ji můžete servírovat rovnou).

Komentáře

Anonym

Tak to jsem zkoušela a nepovedlo se. Po naplnění se bílkový závin úplně rozpadl a vzniklo z toho něco hrozného a nepoživatelného :-(

Anonym

Tak s tebou Evo souhlasím, protože to co z receptu vylezlo nebyl závin, ale sračka, která se nedá jíst. Udělali jsme jich na jednu párty 10 a všechny letí do popelnice. Škoda materiálu a práce. Docela ráda bych poznala toho blba, který tento recept vypustil do éteru. Nikomu nedoporučuju.

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit