Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Křehký závin s tropickým ovocem
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
4.9/5 Počet hodnocení: 8
Více než hodinu Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1862 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 349 g
Tuky 9 g
Vláknina 52 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nízkokalorická bomba pro všechny mlsouny.

Související recepty

Suroviny

z velkých vajec
škrob 1 ČL
maizena
ocet 1 ČL
nízkotučný
mango 1 ks
uzrálé, nakrájené na kousky
možno nahradit zralou kiwi
na poprášení
na ozdobu

Postup

1

Troubu předehřejte na 150 °C, horkovzdušnou na 130 °C. Plech nebo formu o rozměrech 33 x 23 cm vyložte pečicím papírem.

2

Bílky vyšlehejte elektrickým šlehačem do pěny, až zdvojnásobí svůj objem. Opatrně přisypávejte cukr a šlehejte, dokud není sníh tuhý a lesklý. V misce promíchejte maizenu, vanilkový cukr a ocet a směs pak vešlehejte do sněhu.

3

Vlijte do formy a uhlaďte – jemně, aby sníh nespadl. Pečte půl hodiny, až povrch zpevní. Vyjměte plech z trouby a těsto na deset minut překryjte navlhčeným pečicím papírem. Jiný list papíru na pečení poprašte moučkovým cukrem. 

4

Sejměte navlhčený papír a těsto překlopte na pocukrovaný. Ještě stáhněte papír, na kterém se moučník pekl, a potřete těsto jogurtem. Posypte nasekaným ovocem a pomocí papíru, na němž plát těsta leží, je srolujte tak, aby se spoj dostal na spodek závinu. Pokud chcete, poprašte dezert moučkovým cukrem a ozdobte ovocem.

5

Tip Apetitu:
Rychlý návod, jak připravit aromatickou malinovou omáčku: vsypte 220 g rozmrazených malin (zhruba pokojové teploty) a dvě lžíce moučkového cukru do mixéru a po rozmixování omáčku propasírujte přes cedník (tedy pokud vám vadí zrníčka malin, jinak ji můžete servírovat rovnou)

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/5

Komentáře

02.09.2007 09:31
Recept se nachází v č.5/05, str.60
16.08.2007 19:49
Kde seženu mučenku a mochyni?
19.07.2006 15:29
Tak to jsem zkoušela a nepovedlo se. Po naplnění se bílkový závin úplně rozpadl a vzniklo z toho něco hrozného a nepoživatelného :-(
07.08.2007 20:20
Tak s tebou Evo souhlasím, protože to co z receptu vylezlo nebyl závin, ale sračka, která se nedá jíst. Udělali jsme jich na jednu párty 10 a všechny letí do popelnice. Škoda materiálu a práce. Docela ráda bych poznala toho blba, který tento recept vypustil do éteru. Nikomu nedoporučuju.

Apetit magazín

KVÍZ: Znáte legendy a příběhy populárních jídel?
  • Kvízy

KVÍZ: Znáte legendy a příběhy populárních jídel?

Pochutnáváte si celý advent na vaječném koňaku, od dětí loudíte kousek trdelníku, nemůžete se dočkat silvestrovských chlebíčků a vaším guilty pleasure je krevetový koktejl? Jak vám rozumíme! A pokud si navíc nemůžete pomoct a v každé...
AD
Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!
  • Zajímavosti

Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!

Říká se, že dobrý kuchař nikdy neviní své nástroje. Ale přiznejme si, kdo z nás nezažívá frustraci, když pátrá po té správné pánvičce schované někde mezi hromadou jiného nádobí? Pokud vaše kuchyň občas připomíná přeplněnou skříň, které...