0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Křehký závin s tropickým ovocem
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
4.8/5 Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1862 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 349 g
Tuky 9 g
Vláknina 52 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nízkokalorická bomba pro všechny mlsouny.

Suroviny

z velkých vajec
krupicový cukr 170 g
vanilkový cukr ½ bal
škrob 1 ČL
maizena
ocet 1 ČL
nízkotučný
mango 1 ks
uzrálé, nakrájené na kousky
možno nahradit zralou kiwi
moučkový cukr
na poprášení
na ozdobu
malinová omáčka
viz postup

Postup

1

Troubu předehřejte na 150 °C, horkovzdušnou na 130 °C. Plech nebo formu o rozměrech 33 x 23 cm vyložte pečicím papírem.

2

Bílky vyšlehejte elektrickým šlehačem do pěny, až zdvojnásobí svůj objem. Opatrně přisypávejte cukr a šlehejte, dokud není sníh tuhý a lesklý. V misce promíchejte maizenu, vanilkový cukr a ocet a směs pak vešlehejte do sněhu.

3

Vlijte do formy a uhlaďte – jemně, aby sníh nespadl. Pečte půl hodiny, až povrch zpevní. Vyjměte plech z trouby a těsto na deset minut překryjte navlhčeným pečicím papírem. Jiný list papíru na pečení poprašte moučkovým cukrem. 

4

Sejměte navlhčený papír a těsto překlopte na pocukrovaný. Ještě stáhněte papír, na kterém se moučník pekl, a potřete těsto jogurtem. Posypte nasekaným ovocem a pomocí papíru, na němž plát těsta leží, je srolujte tak, aby se spoj dostal na spodek závinu. Pokud chcete, poprašte dezert moučkovým cukrem a ozdobte ovocem.

5

Tip Apetitu:
Rychlý návod, jak připravit aromatickou malinovou omáčku: vsypte 220 g rozmrazených malin (zhruba pokojové teploty) a dvě lžíce moučkového cukru do mixéru a po rozmixování omáčku propasírujte přes cedník (tedy pokud vám vadí zrníčka malin, jinak ji můžete servírovat rovnou)

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/5

Komentáře

Anonym

Tak to jsem zkoušela a nepovedlo se. Po naplnění se bílkový závin úplně rozpadl a vzniklo z toho něco hrozného a nepoživatelného :-(

Anonym

Tak s tebou Evo souhlasím, protože to co z receptu vylezlo nebyl závin, ale sračka, která se nedá jíst. Udělali jsme jich na jednu párty 10 a všechny letí do popelnice. Škoda materiálu a práce. Docela ráda bych poznala toho blba, který tento recept vypustil do éteru. Nikomu nedoporučuju.

Anonym

Kde seženu mučenku a mochyni?

Anonym

Recept se nachází v č.5/05, str.60

Apetit magazín

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?
  • Kvízy

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Některé suroviny mají v receptech nezastupitelné místo, pokud nechceme ztratit správnou konzistenci, chuť nebo aroma. Mezi takové nenahraditelné suroviny patří třeba majonéza. Připravené pokrmy dokáže povznést o několik levelů výš. Kolikrát...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč