Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pikantní utopenci

Nebojte se množství octa v nálevu, během zrání se vstřebá.
Vydání: 2010/10
Autor:
Hodnocení:
46 (hlasů)
Počet porcí: 5-10
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 10 minut
P
Chuťovka Česká

Ingredience

    • 10 špekáčků (kvalitních, s vysokým podílem masa, třeba z Globusu)
    • 660g sklenice nakládané červené papriky či kapie
    • 8 nakládaných okurek, podélně nakrájených na plátky
    • 5 cibulí, nakrájených na plátky
    NA LÁK
    • 5 kuliček pepře
    • 3 kuličky nového koření
    • 2 bobkové listy
    • 900 ml octa (8% kvasný lihový)
    • sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

1 Připravte si lák. Svařte 600 ml vody s celým kořením, přeceďte a nechte vychladnout. Smíchejte s octem a podle chuti můžete ještě opepřit a osolit.

2 Špekáčky oloupejte a podélně rozpulte, ale nedokrojte – půlky by měly jít otevřít, ale musí zůstat spojené. Do řezu naklaďte dva podélné plátky okurky, kolečka cibule a 1⁄2–1 lžíci paprik. Přiklopte a upevněte párátky.

3 Takto připravené buřtíky vrstvěte naležato do skleněné lahve se širším hrdlem. Vrstvy prokládejte zbylou cibulí, kapií a okurkou. Sklenici naplňte vrchovatě, zalijte až po okraj lákem a pevně uzavřete. Nechte uležet v chladnu alespoň týden. Během této doby můžete v případě potřeby dolít lákem, popřípadě čistým octem.

NĚCO NAVÍC
Čím kvalitnější koupíte špekáčky, tím lepší bude výsledný produkt. Kromě Globusu jsou dobré i špekáčky třeba od řezníka Dolejšího z Davle (www.dolejsi.cz), z Masny Vimperk (www.vimperskamasna.cz) nebo od Prantla (www.janprantl.cz).
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pikantní křidélka s omáčkou z modrého sýra

REKLAMA

Přidat komentář