
Čevapčiči
Na pokrm existuje na Balkáně nepřeberné množství receptů, důležité je nepřekořenit – výslednou dokonalou chuť tvoří jednoduché přísady. Maso zůstane šťavnaté a nadýchané díky minerálce a troše jedlé sody.
Vydání: 2010/10
Autor: redakce Apetitu
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Ingredience
- 500 g mletého masa (ideálně 250 g hovězího a 250 g skopového)
- 1–2 lžíce perlivé minerální vody
- 1/2 lžičky jedlé sody (nemusí být)
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 1–2 lžičky koření čubrica
- 1 stroužek česneku
- 2 červené cibule, nakrájené na tenké plátky, chléb pita, zakysaná smetana a ajvar k podávání
Příprava jídla
1 Maso promíchejte s minerální vodou, sodou, osolte, opepřete, přidejte čubricu a česnek a nechte v chladničce čtyři hodiny odpočinout.
2 Utvořte podlouhlé válečky, pokud chcete, napíchněte je na předem namočené dřevěné špejle a grilujte celkem osm minut ze všech stran dohněda.
3 Podávejte horké, třeba v chlebu pita vyloženém cibulí, pokapané zakysanou smetanou a ajvarem.
Přidat komentář