
Lepkavá žebírka se salátem coleslaw a salsou
Jíst rukama povoleno!
Vydání: 2010/11
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 5-10
Ingredience
- 2 kg masitých vepřových žebírek
- 125 ml sójové omáčky (Kikkoman)
- 1 lžíce přírodního cukru
- 3 lžíce sladké chilli omáčky
- 100 ml dobrého kečupu
- 8 stroužků česneku, drceného
- 1 nakládaná chipotle paprička (uzené jalapeño)
- 5 cm čerstvého zázvoru, oloupaného a nastrouhaného najemno
- 170 g majonézy
- šťáva z 1/2 limety
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička třtinového cukru
- 1 velká karotka, nastrouhaná nahrubo
- 1/2 hlávky bílého zelí, na nudličky
- 1/2 cibule, nakrájená nadrobno
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 330g konzerva sterilované kukuřice
- 1 velké rajče, nakrájené na kostičky
- 2 jarní cibulky, nakrájené nadrobno
- 1 čerstvá chilli paprička
- šťáva z 1/2 limety + sůl
NA SALÁT COLESLAW
NA KUKUŘIČNOU SALSU
Příprava jídla
1 Troubu předehřejte na 180 °C. Žebírka rozdělte na jednotlivé kosti obalené masem. V pekáči je promíchejte s 250 ml vody a s ostatními přísadami a pod alobalem pečte 75 minut. Sejměte alobal, promíchejte a pečte dalších 25 minut. Zvyšte teplotu na 200 °C a pečte ještě 20 minut.
2 Na coleslaw promíchejte majonézu s olejem, cukrem a limetovou šťávou. Smíchejte s karotkou, zelím i cibulí; osolte a opepřete. Nechte zakryté v chladu 1 hodinu odležet. Promíchejte přísady na salsu a osolte. Obojí podávejte k žebírkům.
Přidat komentář