Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Fazolový guláš

Popis receptu: 
Vydatný, bezmasý guláš, který případně snadno doplníte rozpečenou uzeninou. Pokud použijete sterilované fazole bude i velmi brzo vařený.
Autor: Josef Pešek
Hodnocení:
57 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    fazole červené i bílé 400 g cibule 100 g brambory 250 g česnek 30 g celer, mrkev, feferona 100 g sůl 10 g sádlo nebo olej 50 g paprika mletá sladká provensálské bylinky bobkový list kmín (římský) směs pepřů var.: rajčata

Příprava jídla

1 Fazole důkladně propláchněte a nechte je namočené ve vodě do druhého dne. 2 Fazole vařte spolu s trochou provensálského koření, bobkovým listem a drceným kmínem. Již téměř vařené fazole stáhněte z tepla, vytáhněte bobkový list. Část fazolí rozmačkejte a vraťte, vše nechte nezcezené stát. 3 Na tuku opékejte nakrájenou cibuli, když změkne (zesklovatí) přidejte na nitky nastrouhaný celer, mrkev, feferonku a dál vše opékejte až zelenina začne zlátnout. V tu chvíli přidejte jemně posekaný česnek, kratičce ho také osmahněte a pak na základ nasypte sladkou papriku. Rychle ji promíchejte aby se spojila s tukem a vzápětí vše zalijte vodou z vařených fazolí. Přidejte sůl, provensálské koření, popř. rajčate, maličko pomletého pepře a drobně nakrájené brambory. Vše zvolna duste pod poklicí asi 15 minut. 4 Pak přidejte téměř vařené fazole promíchejte a nechte na mírném ohni dusit do změknutí, případně lehce dolijte odvarem z fazolí. Rozdušený celer s cibulí a brambory by měly guláš přirozeně zahustit. Hotový guláš lehce pomelte směsí pepřů a podávejte s chlebem. Variace a možnosti Do tohoto guláše můžete přidat krátce opečené pšeničné maso, rozpečenou uzeninu, slaninu nebo jen osmahnuté uzené tofu. Ozdobí a polepší ho krájená cibule nebo cibulová nať. Dochutit můžeme majoránkou a česnekem.
REKLAMA

Přidat komentář