Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Olivy k snídani

Hlavně po noci plné silného španělského vína vám přijde vhod tahle snídaně na lžičku.

Vydání: 2011/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT4M
Vaření 0:04
Chuťovka Středomořská

Ingredience

    • 4 vejce
    • 1 lžička soli
    • 1 lžíce vinného octa
    • 6 zelených oliv
    • 6 černých oliv
    • 1 plátek veky nebo jiného bílého pečiva
    • asi 4 lžíce panenského olivového oleje
    • čerstvě mletý pepř
    • pažitka, nasekaná

Příprava jídla

1 Do hrnce dejte vařit vodu, přidejte sůl a ocet. Chléb nakrájejte na kostičky a ty pak opečte na 2 lžících olivového oleje.

2 Až začne voda vřít, udělejte v ní vodní vír a do něj opatrně vyklepněte vejce jedno po druhém a vařte 4 minuty. Pak vejce vložte do pohárků.

3 Olivy nasekejte nadrobno, smíchejte se 2 lžícemi olivového oleje a pepřem. Směs navršte na vejce, osolte, opepřete a posypte chlebovými kostkami a nasekanou pažitkou.

TIPY & TRIKY
Nevíte, jak na pošírovaná vejce? Pusťte si na www.apetitonline.cz video s Darinou – postup vám ukáže krok za krokem!

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zapečené chorizo s bramborami

Kukuřičné jednohubky s olivami a ančovičkou

Bramborový krém s vůní lanýžů

Maková panenka s olivovou salsou

Sladký koláč s olivami

Zmrzlina z olivového oleje

REKLAMA

Přidat komentář