Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Maková panenka s olivovou salsou

Panenku můžete obalit nejen do máku, ale i do sezamových semínek.

Vydání: 2011/3
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT8M
Opékání 0:08
Maso Středomořská

Ingredience

    • 1 větší nebo 2 malé vepřové panenky
    • 100 g nemletého máku
    • 3 lžíce olivového oleje
    • drcený černý pepř
    • listy polníčku

    NA ZÁLIVKU

    • 1 velké rajče
    • po půl hrnku zelených a černých oliv
    • 1 žlutá paprika
    • 6 lžic olivového oleje
    • 1 lžíce vinného octa
    • pepř a mleté chilli
    • 1 stroužek česneku, prolisovaný

Příprava jídla

1 Rajče nařízněte do kříže, přelijte ho vroucí vodou a po minutě vložte do vody studené. Oloupejte slupku a dužinu nakrájejte na drobné kostičky. Najemno nasekejte také papriku a olivy. Vše smíchejte s prolisovaným česnekem, pepřem a chilli. Přidejte olej, ocet, případně dochuťte solí a dejte stranou.

2 Panenku nakrájejte na filety asi 2 cm silné, osolte je a obalte v máku. Pak je z obou stran opečte na oleji, budou potřebovat 2–4 minuty z každé strany, podle toho, jak je chcete mít propečené.

3 Na talíř dejte salsu ze zeleniny, lístky opraného a osušeného polníčku a panenky a můžete podávat.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Menu s olivami

Řízečky z vepřové panenky

Pečená panenka plněná sušeným ovocem

Olivy k snídani

Zapečené chorizo s bramborami

Kukuřičné jednohubky s olivami a ančovičkou

Bramborový krém s vůní lanýžů

Sladký koláč s olivami

Zmrzlina z olivového oleje

REKLAMA

Přidat komentář