Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Omáčka s tmavými fazolemi

Milujete čínskou kuchyni, ale nedaří se vám úhledně krájet maso nadrobno? Tohle je něco pro vás. Maso máte připravené předem, jen ho zpracovat – a výsledek bude úplně stejně chutný.
Vydání: 2005/10
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 15 minut
P
Asijská

Ingredience

    • 2 lžíce rostlinného oleje
    • 2 stroužky česneku
    • dvoucentimetrový kousek čerstvého
    • zázvoru
    • 1 čerstvou chilli papričku (jestli nemáte rádi příliš ostré, vyberte semínka)
    • 450 g mletého vepřového masa
    • 350 g tmavých sterilovaných fazolí včetně nálevu
    • 1 balíček širokých rýžových nudlí
    • 6 jarních cibulek
    • sůl a pepř

Příprava jídla

Ve velké vysoké pánvi rozpalte olej a minutu až dvě na něm smažte prolisované stroužky česneku, nastrouhaný čerstvý zázvor a nasekanou chilli papričku. Vsypte mleté maso, osmahněte ze všech stran (asi čtyři až pět minut), potom přidejte sterilované fazole včetně nálevu a směs důkladně promíchejte. Vařte zhruba čtyři minuty. Mezitím připravte podle návodu na obalu balíček rýžových nudlí. Hotové nudle přelijte omáčkou s masem a ozdobte jarními cibulkami nakrájenými podélně na nudličky. Podle chuti ještě osolte a opepřete – a můžete podávat.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.10/05, str.18

Přidat komentář