Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Sýrový krém s pažitkou a červeným pepřem

Kozí sýr je v kombinaci s lučinou natolik jemný, že zachutná i těm, kteří ho nemusejí.

Vydání: 2011/3
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Do 10 minut
P
Pomazánka

Ingredience

    • 150 g čerstvého kozího sýra
    • 200 g lučiny
    • 1 lžíce smetany na vaření nebo podmáslí
    • 1 svazek pažitky, nasekané
    • sůl
    • 2 lžičky javorového sirupu nebo tekutého medu
    • 2 lžičky bílého vinného octa
    • 1–2 lžíce olivového oleje
    • 1 lžíce celého červeného pepře
    • čerstvá bageta nebo kořenový či italský chléb k podávání

Příprava jídla

1 Prošlehejte kozí sýr, lučinu a smetanu a podle chuti osolte. Vmíchejte polovinu pažitky a krém přendejte do mísy nebo talíře a uhlaďte stěrkou.

2 V misce prošlehejte sirup nebo med, ocet a olej na zálivku a v hmoždíři pomačkejte červený pepř. Sýrový krém posypte zbylou pažitkou, drceným pepřem a zakapejte zálivkou. Podávejte s čerstvým pečivem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Smetanové brambory s pažitkou a tahini

Pažitkové palačinky s jemnou bylinkovou náplní

Smetanový dort s pažitkou a řeřichou

Pažitkové špagety s ricottou a oříšky kešú

Poctivě namazáno aneb Ty nejlepší pomazánky a obložené pečivo

REKLAMA

Přidat komentář