Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Polévka se šunkou a zelenými listy

Z hlávkového salátu použijte do polévky pouze rozčtvrcená srdíčka, jsou nejlepší.

Vydání: 2011/4
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
Namočení masa: cca 12 hodin
PT2H
Vaření 2:00
Polévka

Ingredience

    • 500 g syrové šunky s kůží neboli syrové uzené kýty (viz Tipy & triky)
    • 2 bobkové listy + 5 zrnek černého pepře
    • 2 cibule, oloupané a přepůlené
    • 2 lžičky sladké mleté papriky
    • 2 větší oloupané brambory, na kostičky
    • 100 g listů špenátu
    • 1 hlávkový salát
    • 400 g konzerva bílých fazolí (cannellini), slitých a propláchnutých
    • sůl a mletý pepř na dochucení

Příprava jídla

1 Uzené namočte den předem do studené vody a nechte přes noc ve vodě, aby se vymáčela přebytečná sůl. Potom maso opláchněte, vložte do hrnce a zalijte 1,5 litrem studené vody. Přidejte bobkový list, celý pepř, přiklopte poklicí a vařte na mírném ohni doměkka, asi 1,5 hodiny.

2 Měkké maso vyjměte. Vývar přeceďte zpět do hrnce a přiveďte k varu. Z masa stáhněte kůži, nakrájejte ho na menší kousky a vložte do vývaru. Přidejte brambory, papriku a vařte asi 10 minut, aby brambory změkly. Na konci varu přidejte fazole a hrubě překrájený špenát a salát. Nechte přejít varem, dochuťte a podávejte.

NĚCO NAVÍC

  • Vnější listy ze salátu použijte na salát nebo je překrájejte a dejte do polévky se špenátem nebo místo něho.
  • Povařený hlávkový salát se oproti čerstvému lépe tráví. Vývar ze syrové šunky je zase chutnější než z uzeného masa.


TIPY&TRIKY
Syrovou šunku lze nahradit uzenou plecí nebo kostí ze šunky. Pokud chcete zkrátit dobu varu, kupte si již vařenou šunku (plec) a nemáčejte ji; stačí ji dobře omýt.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Polévka guacamole

Jarní zeleninová polévka

Ředkvičková polévka

Polévka s citronem a vejci

Kuřecí vývar se zázvorem, kuřetem a orzem

REKLAMA

Přidat komentář