Z hlávkového salátu použijte do polévky pouze rozčtvrcená srdíčka, jsou nejlepší.
Suroviny
Postup
Uzené namočte den předem do studené vody a nechte přes noc ve vodě, aby se vymáčela přebytečná sůl. Potom maso opláchněte, vložte do hrnce a zalijte 1,5 litrem studené vody. Přidejte bobkový list, celý pepř, přiklopte poklicí a vařte na mírném ohni doměkka, asi 1,5 hodiny.
Měkké maso vyjměte. Vývar přeceďte zpět do hrnce a přiveďte k varu. Z masa stáhněte kůži, nakrájejte ho na menší kousky a vložte do vývaru. Přidejte brambory, papriku a vařte asi 10 minut, aby brambory změkly. Na konci varu přidejte fazole a hrubě překrájený špenát a salát. Nechte přejít varem, dochuťte a podávejte.
NĚCO NAVÍC
TIPY&TRIKY
Syrovou šunku lze nahradit uzenou plecí nebo kostí ze šunky. Pokud chcete zkrátit dobu varu, kupte si již vařenou šunku (plec) a nemáčejte ji; stačí ji dobře omýt.