Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Velikonoční hlavička s uzeným masem

Záleží jen na vás, jaký kus uzeného použijete. Nejlepší je bůček, krkovice a plec nebo jejich kombinace. Vařením syrového uzeného v tlakovém hrnci ušetříte čas.

Vydání: 2011/4
Autor:
Hodnocení:
14 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
+ vaření masa
PT45M
Pečení 0:45
Česká

Ingredience

    • 450 g uzeného masa
    • 4 žemle
    • 4 vejce
    • 100 ml vývaru z uzeného masa
    • 1/4 lžičky muškátového květu + sůl
    • hrst kopřiv, spařených a nasekaných
    • hrst petrželky, nasekané
    • 1/2 kostky droždí
    • 100 ml mléka
    • máslo a strouhanka na formu

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 180 °C a chlebíčkovou formu o objemu 1,2 l vymažte máslem a vysypte strouhankou nebo vyložte pečicím papírem. Maso omyjte, uvařte doměkka a nakrájejte na kostičky.

2 Žemle nakrájejte na kostky a zvlhčete v míse vývarem z masa. Přidejte maso, muškátový květ, spařené a nasekané kopřivy, petrželku a podle chuti osolte. V misce utřete droždí se špetkou cukru a vlažným mlékem a nechte vyběhnout kvásek.

3 K masu a žemlím přidejte vejce a kvásek. Promíchejte, těsto přesuňte do připravené formy a nechte kynout 10–15 minut. Vložte do středu trouby a pečte 40–45 minut. Nechte zchladnout na mřížce.

NĚCO NAVÍC:
Pokud chcete, aby hlavička ještě více vyběhla, vmíchejte do směsi jen žloutky a nakonec zlehka zapracujete tuhý sníh z bílků. Před koncem pečení potřete povrch trochou másla nebo rozšlehaným vejcem, aby měla nádivka zlatou kůrku.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

10x velikonoční nádivka

Kopřivová nádivka se špenátem a bazalkou

Velikonoční nádivka s králíkem a zeleninou

Masová trojctihodná nádivka

REKLAMA

Přidat komentář