Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Papájovo-mangový pohár s pusinkami

Tuhle exotickou krásku můžete mít doma, kdykoli budete chtít.

Vydání: 2011/4
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
+ chlazení
PT30M
Pečení 0:30
Pohár

Ingredience

    • 1 bílek z velkého vejce (cca 70 g)
    • 125 g krupicového cukru

    NA KRÉM

    • 1 zralá papája
    • 1 zralé mango
    • 150 ml smetany ke šlehání
    • 50 g krupicového cukru

Příprava jídla

1 Na pusinky svařte cukr spolu se 3 lžícemi vody, pak stáhněte z ohně. Mezitím začněte vyšlehávat bílek na sníh a pak do něj pomalu přilévejte ještě teplý cukrový sirup. Předehřejte troubu na 140 °C a plech vyložte papírem na pečení.

2 Z tuhého sněhu tvarujte na plech malé pusinky. Dejte je péct (nebo spíš sušit) na asi 30 minut tak, aby zůstaly bílé a na povrchu byly křupavé. Vychlaďte.

3 Ovoce oloupejte a nakrájejte na malé kostičky (kousek od každého si nechte na ozdobu). Vyšlehejte dotuha smetanu s cukrem a přidejte kostičky ovoce. Pusinky rozlámejte a střídavě vrstvěte do poháru s připraveným krémem. Na závěr ozdobte kouskem manga a/nebo papáji.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Banana Split s pařížskou šlehačkou

Pohár s jablky & mascarpone

Mascarpone s jahodami a citronovou trávou

Šlehaný borůvkový cheesecake

Kávové semifreddo s italskými sušenkami

Pěna z bílé čokolády s třešněmi

Vinná pěna s lesním ovocem

Kokosová panna cotta s kiwi želé

REKLAMA

Přidat komentář