Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Papájovo-mangový pohár s pusinkami

Papájovo-mangový pohár s pusinkami

3.9/5 Počet hodnocení: 12
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1339 kcal
Bílkoviny 14 g
Sacharidy 207 g
Tuky 50 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tuhle exotickou krásku můžete mít doma, kdykoli budete chtít.

Související recepty

Suroviny

Postup

1

1 Na pusinky svařte cukr spolu se 3 lžícemi vody, pak stáhněte z ohně. Mezitím začněte vyšlehávat bílek na sníh a pak do něj pomalu přilévejte ještě teplý cukrový sirup. Předehřejte troubu na 140 °C a plech vyložte papírem na pečení.

2 Z tuhého sněhu tvarujte na plech malé pusinky. Dejte je péct (nebo spíš sušit) na asi 30 minut tak, aby zůstaly bílé a na povrchu byly křupavé. Vychlaďte.

3 Ovoce oloupejte a nakrájejte na malé kostičky (kousek od každého si nechte na ozdobu). Vyšlehejte dotuha smetanu s cukrem a přidejte kostičky ovoce. Pusinky rozlámejte a střídavě vrstvěte do poháru s připraveným krémem. Na závěr ozdobte kouskem manga a/nebo papáji.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/4

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...