Tuhle exotickou krásku můžete mít doma, kdykoli budete chtít.
Suroviny
bílek
1
ks
vejce cca 70g
krupicový cukr
125
g
Na krém
papája
1
ks
mango
1
ks
smetana ke šlehání
150
ml
krupicový cukr
50
g
Postup
1
1 Na pusinky svařte cukr spolu se 3 lžícemi vody, pak stáhněte z ohně. Mezitím začněte vyšlehávat bílek na sníh a pak do něj pomalu přilévejte ještě teplý cukrový sirup. Předehřejte troubu na 140 °C a plech vyložte papírem na pečení.
2 Z tuhého sněhu tvarujte na plech malé pusinky. Dejte je péct (nebo spíš sušit) na asi 30 minut tak, aby zůstaly bílé a na povrchu byly křupavé. Vychlaďte.
3 Ovoce oloupejte a nakrájejte na malé kostičky (kousek od každého si nechte na ozdobu). Vyšlehejte dotuha smetanu s cukrem a přidejte kostičky ovoce. Pusinky rozlámejte a střídavě vrstvěte do poháru s připraveným krémem. Na závěr ozdobte kouskem manga a/nebo papáji.