Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pohár s jablky & mascarpone

Šťavnatý po jablkách, voňavý po perníku a hebký díky mascarpone.

Vydání: 2011/4
Autor:
Hodnocení:
15 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
+ chlazení
P
Pohár

Ingredience

    • 200 g jablek (nejlépe odrůdy Granny Smith)
    • 1 lžička perníkového koření
    • 100 g krupicového cukru
    • 100 ml jablečného džusu nebo moštu
    • 250 g mascarpone
    • 200 g smetany ke šlehání
    • 4 plátky želatiny připravené podle návodu na obalu

Příprava jídla

1 Jablka oloupejte, nakrájejte na kostičky a dejte do hrnce spolu s perníkovým kořením, 50 g cukru a džusem. Povařte asi 4 minuty, aby jablka změkla, ale ještě zůstala v celku. Půlku směsi odeberte a rozmixujte.

2 Zbylou (nerozmixovanou) jablečnou směs smíchejte se dvěma plátky nabobtnalé a zatepla rozpuštěné želatiny. Nalijte do pohárů a dejte do lednice na cca 30 minut zatuhnout.

3 Ušlehejte dotuha smetanu. Mascarpone vyšlehejte se zbytkem cukru, smíchejte ho se šlehačkou a jablkovým pyré. Na závěr přidejte zbylou rozpuštěnou zchladlou želatinu a vše dobře promíchejte. Směsí doplňte vychlazené poháry a dejte je ještě na 30 minut chladit.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Opilý britský trifle

Dezert s ovocnou pěnou

Papájovo-mangový pohár s pusinkami

Banana Split s pařížskou šlehačkou

Mascarpone s jahodami a citronovou trávou

Šlehaný borůvkový cheesecake

Kávové semifreddo s italskými sušenkami

Pěna z bílé čokolády s třešněmi

Vinná pěna s lesním ovocem

Kokosová panna cotta s kiwi želé

REKLAMA

Přidat komentář