Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pohár s jablky & mascarpone

Pohár s jablky & mascarpone

4/5 Počet hodnocení: 21
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4283 kcal
Bílkoviny 535 g
Sacharidy 156 g
Tuky 166 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Šťavnatý po jablkách, voňavý po perníku a hebký díky mascarpone.

Související recepty

Suroviny

jablko 200 g
nejlépe Granny Smith
jablečný džus 100 ml
nebo mošt
želatina 4 plátky
připravená dle návodu

Postup

1

1 Jablka oloupejte, nakrájejte na kostičky a dejte do hrnce spolu s perníkovým kořením, 50 g cukru a džusem. Povařte asi 4 minuty, aby jablka změkla, ale ještě zůstala v celku. Půlku směsi odeberte a rozmixujte.

2 Zbylou (nerozmixovanou) jablečnou směs smíchejte se dvěma plátky nabobtnalé a zatepla rozpuštěné želatiny. Nalijte do pohárů a dejte do lednice na cca 30 minut zatuhnout.

3 Ušlehejte dotuha smetanu. Mascarpone vyšlehejte se zbytkem cukru, smíchejte ho se šlehačkou a jablkovým pyré. Na závěr přidejte zbylou rozpuštěnou zchladlou želatinu a vše dobře promíchejte. Směsí doplňte vychlazené poháry a dejte je ještě na 30 minut chladit.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/4

Apetit magazín

Germknödel: Sladká alpská pochoutka s českým rodokmenem
  • Zajímavosti

Germknödel: Sladká alpská pochoutka s českým rodokmenem

Kynuté knedlíky, které kdysi bývaly jednoduchým postním jídlem, dnes evokují hlavně pohodu alpských horských chat. Naplněné povidly, přelité voňavou vanilkovou omáčkou a posypané mákem – kdo by odolal? A pokud vás právě nečekají zasněžené...