Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vinná pěna s lesním ovocem

Ve zlatavé placičce se pomalu rozpouští zmrzlina a společně pak klesají do vinné pěny…

Vydání: 2011/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT5M
Pečení 0:05
Pohár

Ingredience

    • 200 g lesního ovoce (borůvky, maliny, ostružiny)
    • 40 g krupicového cukru
    • 50 ml suchého červeného vína
    • 2 žloutky
    • 100 ml dezertního bílého vína
    • 200 ml mandlové nebo oříškové zmrzliny

    NA KORNOUTKY

    • 30 g zlatého sirupu (koupíte v Marks & Spencer nebo v Tescu)
    • 30 g krupicového cukru
    • 20 g hladké mouky
    • 20 g másla

Příprava jídla

1 V hrnci smíchejte sirup, máslo a cukr, prohřejte tak, aby se cukr rozpustil, stáhněte z ohně a nechte vychladnout. Pak zpracujte mouku s vychladlou cukrovou směsí na těsto; nechte ho hodinu stát v chladu.

2 Předehřejte troubu na 180 °C. Na plech vyložený papírem na pečení dávejte malé kuličky těsta asi 15 cm od sebe (roztečou se na placičky) a pečte je 3–5 minut dozlatova. Z teplých placiček ihned tvarujte kornoutky; po vychladnutí by se lámaly. Pracujte rychle, a pečte placičky jen po dvou až třech kusech.

3 Lesní ovoce povařte 2–3 minuty s polovinou cukru a červeným vínem, rozlijte do pohárů a nechte chladnout.

4 Nad horkou vodní lázeň umístěte misku se žloutky, zbylým cukrem a dezertním vínem a vše šlehejte tak dlouho, až vznikne jemná pěna. Nalijte ji na vychladlé lesní ovoce. Nakonec do poháru umístěte kornoutek s kopečkem zmrzliny.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Papájovo-mangový pohár s pusinkami

Banana Split s pařížskou šlehačkou

Pohár s jablky & mascarpone

Mascarpone s jahodami a citronovou trávou

Šlehaný borůvkový cheesecake

Kávové semifreddo s italskými sušenkami

Pěna z bílé čokolády s třešněmi

Kokosová panna cotta s kiwi želé

REKLAMA

Přidat komentář