Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bazalkové noky s rajčatovou omáčkou

Bazalka a rajčata jsou klasická kombinace, které se nikdy nepřejíte.

Vydání: 2011/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Do 20 minut
PT2M
Vaření 0:02

Ingredience

    • 400 g konzerva krájených rajčat
    • 1 šalotka, nakrájená nadrobno
    • 2 stroužky česneku, nadrobno
    • 1 snítka rozmarýnu, 2 snítky tymiánu, 2 bobkové listy
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • špetka cukru

    NA NOKY

    • 500 g lojovitých brambor (varný typ A), oloupaných a na kostky
    • 15 g bazalkových listů, nadrobno
    • 200 g hladké mouky
    • 60 g rukoly, natrhané na sousta

Příprava jídla

Rajčata vyklopte do hrnce, přidejte půl plechovky vody, zbylé přísady na omáčku, osolte, opepřete a přiveďte k varu. Vařte na mírném ohni nejméně hodinu, až omáčka zhoustne a ztmavne.

Brambory uvařte doměkka, trvá to asi 15 minut. Sceďte a rozšťouchejte dohladka. Posypte bazalkou, moukou a řádně osolte a opepřete. Zpracujte na soudržné těsto, vyklopte ho na vál a ještě pár minut hněťte. Těsto rozdělte na několik dílů, z nich vytvořte válečky o průměru asi 1 cm a rozkrájejte je na 2,5cm kousky.

Vařte ve vroucí osolené vodě 1–2 minuty. Jakmile vyplavou na hladinu, vyberte je děrovanou naběračkou. Noky rozdělte na talíře, zalijte rajčatovou omáčkou a posypte rukolou. Ihned podávejte.

Recept je převzatý z knihy Vaříme s bylinkami. Autorka: Jekka McVicarová.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Noky z ricotty se šalvějovým máslem

Koláč s mandlovou náplní a tymiánem

REKLAMA

Přidat komentář