Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vejce v housce

Naše čtenářka Kristýna, která nám poslala tento recept, žije ve Švýcarsku, kde jsou k dostání minichlebíky. V českých podmínkách jsme je nahradili houskami.

Vydání: 2011/4
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Do 10 minut
PT20M
Pečení 0:20

Ingredience

    • 6 kaiserek k dopékání (viz Něco navíc)
    • parmazán, najemno nastrouhaný
    • 6 vajec
    • čerstvé bylinky podle chuti (hladkolistá petrželka, pažitka, estragon)
    • 6 lžiček smetany (nebo o pár kapek víc)
    • sůl a pepř

Příprava jídla

Rozehřejte troubu na 175 °C. Houskám odkrojte nízké vršky a spodní díly vydlabejte, aby vznikly misky. Do každé nasypte trochu sýra, vlijte 1 vejce, nakapejte smetanu, posypte bylinkami, sýrem, osolte, opepřete a dejte na 20–25 minut péct, aby bílky zpevnily a žemle zezlátly. Na posledních 10 minut přidejte vršky. Upečené housky nechte pár minut stát a pak podávejte.

NĚCO NAVÍC
Dopékací mražené kaiserky mívají třeba v Makru či v Albertu. Dají se použít i bagetky nebo ciabatty k dopékání.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Otázka & odpověď: nákup vajec

Otázka & odpověď: nákup vajec

REKLAMA

Přidat komentář