
Restovaná ryba a hráškové pyré s vinaigrette
Výrazná zálivka vinaigrette ochutí jak hráškové pyré, tak rybu, a obojímu dodá říz.
Vydání: 2011/6
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Ingredience
- 4 jarní cibulky, nakrájené na plátky
- 1 lžíce másla + 1 další na rybu
- 1 salát Little Gem, pokrájený
- 250 g mraženého hrášku
- 2 hrsti čerstvé máty nebo petrželky
- 100 ml bílého vína
- sůl a pepř
- 6 lžic smetany ke šlehání
- 600 g filetu bělomasé ryby (my jsme použili nilského okouna), rozděleného na porce
- 1 bageta
- 3 lžíce bílého vinného (či jablečného) octa
- 100 ml jemného olivového oleje
NA ZÁLIVKU VINAIGRETTE
Příprava jídla
1 Jarní cibulku zvolna opékejte na másle, až změkne. Přidejte salátové listy, hrášek, polovinu bylinek , bílé víno a osolte i opepřete. Přiklopte a pomalu vařte 10 minut. Vmíchejte smetanu a rozmixujte. Uchovejte horké.
2 Na zálivku pokrájejte najemno zbylé bylinky, přidejte ocet, olej, sůl a pepř a prošlehejte.
3 Rybu osolte, opepřete a opečte na másle (můžete ji však i uvařit na páře).
4 Hráškové pyré podávejte s rybou – obojí pokapejte bylinkovou vinaigrette. Doplňte opečenou bagetkou.
Přidat komentář