Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vepřová panenka plněná špenátem a mozzarellou

Dokonalý hlavní chod v italských barvách! Slanina se postará o to, aby panenka zůstala šťavnatá a aby krásně voněla. Středomořskou chuť jídlu dodá špenát s mozzarellou.

Vydání: 2005/10
Autor:
Hodnocení:
65 (hlasů)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 10 minut
PT15M
Pečení 0:15
Italská

Ingredience

    • 6 vepřových panenek po zhruba 150 g
    • 600 g čerstvého špenátu
    • 300 g mozzarelly, nakrájené na plátky
    • 300–400 g pancetty (nebo anglické slaniny)
    • olivový olej
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1. Maso rozkrájejte na plátky, jemně naklepejte, osolte a opep- řete. Špenát spařte horkou vodou a přebytečnou tekutinu zlehka vymačkejte. Listy položte na panenku spolu s plátky mozzarelly. Vytvořte z masa závitek a ten pak obalte v pancettě, případně anglické slanině.

2. Předehřejte troubu na 250, horkovzdušnou na 230 stupňů. Na pánvi rozpalte olej a zprudka na něm opečte kapsy, z každé strany asi dvě minuty. Pak je vložte do pekáčku a zhruba čtvrt hodiny pečte v troubě.

3. Při servírování závitek rozřízněte a položte ho na talíř řezem nahoru.

Další recept na vepřovou panenku  naleznete v uživatelských receptech Poslirecept.cz.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Valentýnské menu

Valentýnské menu

30 špenátových receptů

Restované houby s polníčkem a toustem

Papardelle se sušenými rajčaty a smetanou

Čokoládové fondue s čerstvým ovocem

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.10/05, str.52

Přidat komentář