Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pečené brambory s omáčkou z fety

Omáčku můžete použít nejen k bramborám, ale třeba i ke grilovanému masu a zelenině namísto tatarky.

Vydání: 2011/9
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT20M
Pečení 0:20
Chuťovka Středomořská

Ingredience

    • 6 středních brambor
    • sůl a mletá uzená paprika
    • 1 velký stroužek česneku, drcený
    • 2 lžíce olivového oleje
    • základní dip z fety
    • 150 ml smetanového bílého jogurtu

Příprava jídla

1 Pokud mají brambory pěknou slupku, ponechte ji, jinak je oloupejte. Nakrájejte je na plátky o síle asi 5 mm. Osolte je a promíchejte se solí, paprikou, česnekem a olejem. Rozložte v jedné vrstvě na plech vyložený papírem na pečení a v troubě předehřáté na 220 °C upečte dozlatova, trvá to asi 20 minut.

2 Připravený dip rozmíchejte s jogurtem a podávejte s pečenými brambory jako večeři nebo party pohoštění.

 

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Dip z fety

Letní farfalle s dipem z fety

Crostini s dipem z fety

REKLAMA

Přidat komentář