Tradiční pečené vepřové koleno vcelku může vzbuzovat respekt, ale ve formě ossobucca, tedy po nařezaní na plátky, si na něj troufne i začátečník. Kost uvnitř dodává extra chuť, maso je bohaté na kolagen, šťavnaté a lahodné. Maso měkké jako dort jsme doplnili oblíbenými šťouchanými bramborami. Nevynechte křenovou gremolatu, dodá pokrmu nečekaný švih.
Suroviny
Porce
Suroviny
Porce
Na gremolatu
Na šťouchané brambory
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 1483.75 kcal
- Bílkoviny 52.75 g
- Sacharidy 80 g
- Tuky 96.75 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2022/2
Přidat hodnocení
Hodnocení
5,0/5Vytisknout
Sdílet
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2022/2
V únorovém Apetitu, který vychází 13. 1. 2022, jsme uctili tradice masopustními pochoutkami. Své zasloužené chvíle slávy se dočká vepřové sádlo i netradiční kousky vepřového masa jako je jazyk, ossobuco či vepřové uši. Myslíme ovšem i na ty, kteří masu neholdují, na zoubek se totiž podíváme nemasu, chlebovníku (jackfruitu) a seitanu. Potřebujete-li uprostřed zimy trochu rozpálit, vhod vám určitě přijde ochutnávka z pořádně pikantní Chilli kuchařky. Vaši duši pak určitě ukonejší a zahřejí teplé dezerty nebo vydatné polévky. Srdce se vám rozbuší u romantických večeří pro dva, které můžete nejdříve společně uvařit a pak sníst. Nekonečnou lásku můžete vyznat i sladkou tečkou ve velkém stylu – máme pro vás recepty hned na dva legendární dorty, Pavlovu a dort Pupp, nebo ořechové moučníky bez lepku. Pokud je na vás šeď zimy už příliš dlouhá, vyrazte s námi na skok do barevných tropů. Recepty plné exotického ovoce vám zaručeně doslova prozáří den. Apetit, napsáno s chutí.