Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
> 60 min
5,0 (6x)
25. 1. 2023
Vepřové ossobuco s křenovou gremolatou a šťouchanými brambory
Apetit
Vepřové ossobuco s křenovou gremolatou a šťouchanými brambory
Apetit


Velmi snadné
> 60 min
5,0 (6x)

Tradiční pečené vepřové koleno vcelku může vzbuzovat respekt, ale ve formě ossobucca, tedy po nařezaní na plátky, si na něj troufne i začátečník. Kost uvnitř dodává extra chuť, maso je bohaté na kolagen, šťavnaté a lahodné. Maso měkké jako dort jsme doplnili oblíbenými šťouchanými bramborami. Nevynechte křenovou gremolatu, dodá pokrmu nečekaný švih.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Na gremolatu

Na šťouchané brambory

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 1483.75 kcal
  • Bílkoviny 52.75 g
  • Sacharidy 80 g
  • Tuky 96.75 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2022/2

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(6 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

    • Ventilátor sloupový Rohnson R-8110 EcoFlow
    • 2399 Kč 2999 Kč
    • -20 %
    • Koupit
    • Gril Rohnson R-250
    • 1279 Kč 1599 Kč
    • -20 %
    • Koupit
    • Pákový kávovar SAGE BES875BSS
    • 12472 Kč 15590 Kč
    • -20 %
    • Koupit
    • Gril ETA Vital 1162 90000
    • 1039 Kč 1299 Kč
    • -20 %
    • Koupit
    • Mobilní klimatizace ETA Freezy 1578 90000
    • 6399 Kč 7999 Kč
    • -20 %
    • Koupit
    • Ochlazovač vzduchu ETA Frost 2568 90000
    • 1759 Kč 2199 Kč
    • -20 %
    • Koupit
    • Zmrzlinovač Ariete Party Time Ice Cream ART 643
    • 1199 Kč 1599 Kč
    • -25 %
    • Koupit
    • Mobilní klimatizace ETA Fresco 0578 90000
    • 5599 Kč 6999 Kč
    • -20 %
    • Koupit
    • Gril Rohnson R-2114
    • 559 Kč 699 Kč
    • -20 %
    • Koupit

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2022/2

V únorovém Apetitu, který vychází 13. 1. 2022, jsme uctili tradice masopustními pochoutkami. Své zasloužené chvíle slávy se dočká vepřové sádlo i netradiční kousky vepřového masa jako je jazyk, ossobuco či vepřové uši. Myslíme ovšem i na ty, kteří masu neholdují, na zoubek se totiž podíváme nemasu, chlebovníku (jackfruitu) a seitanu. Potřebujete-li uprostřed zimy trochu rozpálit, vhod vám určitě přijde ochutnávka z pořádně pikantní Chilli kuchařky. Vaši duši pak určitě ukonejší a zahřejí teplé dezerty nebo vydatné polévky. Srdce se vám rozbuší u romantických večeří pro dva, které můžete nejdříve společně uvařit a pak sníst. Nekonečnou lásku můžete vyznat i sladkou tečkou ve velkém stylu – máme pro vás recepty hned na dva legendární dorty, Pavlovu a dort Pupp, nebo ořechové moučníky bez lepku. Pokud je na vás šeď zimy už příliš dlouhá, vyrazte s námi na skok do barevných tropů. Recepty plné exotického ovoce vám zaručeně doslova prozáří den. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

italske_ossobuco_zakladni_recept_0.jpeg

Tajemství dokonalého italského ossobuca: Naučte se připravit šťavnatou telecí specialitu krok za krokem s naším videonávodem

Ossobuco, dušená telecí kližka s morkovou kostí, je oblíbený italský pokrm, který si zamilujete na první sousto. Jeho příprava je překvapivě snadná – stačí dodržet pár osvědčených kroků. S naším receptem, tipy a videonávodem snadno vykouzlíte omáčku plnou vůní, která skvěle doplní milánské rizoto, bramborovou kaši nebo křupavé pečivo. Staňte se šéfkuchařem ve své domácí italské trattorii!