
Těstoviny s květákem, slaninou a chilli
Zdá se vám kombinace těstovin a květáku zvláštní? Není důvod, je delikátní! Vždyť brokolici nebo rukolu do nich taky běžně dáváte a květák patří do stejné rodiny brukví.
Vydání: 2011/9
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 kg květáku, nakrájeného či rozebraného na růžičky
- 200 g ,gazdovské‘ slaniny, nakrájené na kostičky
- 1 lžíce najemno nastrouhané kůry z biocitronu
- 1 lžička drceného chilli
- 2 stroužky česneku, drcené
- 3–4 lžíce olivového oleje
- 200 ml dobrého suchého bílého vína
- 125 ml smetany ke šlehání
- 400 g těstovin pappardelle
- najemno strouhaný parmazán k podávání
Příprava jídla
1 Zahřejte troubu na 220 °C. Květák, slaninu, citronovou kůru, chilli, česnek a olej smíchejte v zapékací míse. Pečte 20–25 minut,aby květák zezlátl. Potom přilijte víno i smetanu a pečte dalších 5 minut.
2 Zatímco se květák peče, uvařte těstoviny ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, aby byly al dente. Slijte je a následně smíchejte s opečeným květákem. Posypte parmazánem a podávejte.
NĚCO NAVÍC
Pokud jste vegetariáni, zkuste jídlo namísto slaniny doplnit uzeným tempehem ohřátým v páře.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Karel Vospalej
19. Prosinec 2018 13:28