Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Dýňové rizoto s praženými dýňovými semínky a bylinkovým creme fraiche

Popis receptu: 
Recept od Jana Kosa, šéfkuchře rodinné restaurace Renommé, uveřejněný v E15 dne 10.10.2012.
Autor: Marek Novák
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    • 1 menší dýně (0,5 až 1 kg)
    • olivový olej
    • 40g dýňových semínek
    • 400g rýže arborio
    • 4 šalotky
    • 2 stroužky česneku
    • 100g másla
    • 500ml vývaru
    • 100ml bílého vína
    • 100g parmezánu
    • 50g creme fraiche
    • bazalka
    • tymián
    • hladkolistá petrželka
    • sůl
    • pepř

Příprava jídla

Šalotku a česnek zpěníme na oleji, nasypeme rýži, zarestujeme, zalijeme bílým vínem a vývarem a přidáme snítku tymiánu.
Takto vaříme zhruba 7 minut.

Posléze rýži vyklopíme na plech, kde ji necháme vychladnout.

Dýni rozpůlíme, vydlabeme semínka, oloupeme, nakrájíme na menší kostky, spaříme ve vroucí osolené vodě, kterou nevylijeme (ještě ji použijeme), a následně dýni zchladíme ve studené vodě.

Na rozpálenou pánev dáme olivový olej, přidáme kostičky dýně, orestujeme, zastříkneme bílým vínem, podlijeme vodou, která nám zbyla z vaření dýně, přidáme předvařenou rýži a vaříme doměkka.

Přidáme plátky parmezánu, kostky vychlazeného másla, dle chuti osolíme a opepříme.

Rizoto rozprostřeme na talíř, posypeme opraženými dýňovými semínky a ozdobíme nokem creme fraiche s nasekanými bylinkami a hoblinami parmezánu.
REKLAMA

Přidat komentář