Dýňové rizoto s praženými dýňovými semínky a bylinkovým creme fraiche

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Dýňové rizoto s praženými dýňovými semínky a bylinkovým creme fraiche

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny 4
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Suroviny

dýně 1 ks
menší
olivový olej
dýňová semínka 40 g
rýže 400 g
arborio
šalotka 4 ks
česnek 2
máslo 100 g
vývar 500 ml
víno bílé 100 ml
parmazán 100 g
50 g
créme fraiche
bazalka
tymián
petržel
hladkolistá
sůl
pepř
Šalotku a česnek zpěníme na oleji, nasypeme rýži, zarestujeme, zalijeme bílým vínem a vývarem a přidáme snítku tymiánu.
Takto vaříme zhruba 7 minut.

Posléze rýži vyklopíme na plech, kde ji necháme vychladnout.

Dýni rozpůlíme, vydlabeme semínka, oloupeme, nakrájíme na menší kostky, spaříme ve vroucí osolené vodě, kterou nevylijeme (ještě ji použijeme), a následně dýni zchladíme ve studené vodě.

Na rozpálenou pánev dáme olivový olej, přidáme kostičky dýně, orestujeme, zastříkneme bílým vínem, podlijeme vodou, která nám zbyla z vaření dýně, přidáme předvařenou rýži a vaříme doměkka.

Přidáme plátky parmezánu, kostky vychlazeného másla, dle chuti osolíme a opepříme.

Rizoto rozprostřeme na talíř, posypeme opraženými dýňovými semínky a ozdobíme nokem creme fraiche s nasekanými bylinkami a hoblinami parmezánu.
Autor: marek.novak75

Obchod Apetit