Ačkoliv vám v receptu radíme nechat čokoládovou rýži důkladně vychladnout, chutnat vám bude i horká, právě vytažená z trouby.
Suroviny
na vymazání formy
rýže
65
g
krátkozrnná
krupicový cukr
2
PL
čokoláda na vaření
150
g
mléko
750
ml
vanilkový extrakt
1
PL
holandského typu
strouhaná, na dokončení
Postup
1
Troubu předehřejte na 160 °C. Máslem vymažte nízkou zapékací formu. Vsypte na dno rýži a posypte ji cukrem. Čokoládu, mléko a vanilkový extrakt prohřejte v hrnci či mikrovlnce, dokud se čokoláda nerozpustí a mléko nebude horké.
2
Přelijte směs přes rýži a dejte na 1 hodinu péct. Dejte na 10 minut zchladnout a posypte kakaem. Nechte důkladně vychladit, před servírováním můžete posypat nastrouhanou čokoládou.