0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rizoto s pečeným česnekem a pestem

Rizoto s pečeným česnekem a pestem

4.1 / 5. Počet hodnocení: 15
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3259 kcal
Bílkoviny 92 g
Sacharidy 419 g
Tuky 125 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pravé rizoto italského typu si žádá kulatozrnnou rýži a trpělivost při přilévání vývaru a míchání. Tyto investice se vám však bohatě vrátí v chuti!

Suroviny

česnek 1
příčně rozpůlená
olivový olej
na pokapání
máslo 25 g
cibule 1 ks
nadrobno
víno bílé 80 ml
sůl
pepř
čerstvě mletý
rýže 400 g
např. arborio
vývar zeleninový 1,5 l
horký
mozzarella 75 g
natrhaná na drobné kousky, lze vynechat
Na pesto
bazalka 2 svazek
otrhané listy
česnek 1 stroužek
drcený
citronová kůra 1 PL
najemno nastrouhaná
citronová šťáva 2 PL
piniové oříšky 1 PL
opražené
parmazán 1 PL
najemno nastrouhaný
olivový olej 80 ml
sůl mořská
pepř mletý
čerstvě mletý

1 Troubu předehřejte na 200 °C.

2 V malém robotu nebo vhodném mixéru zpracujte všechny přísady na pesto, přičemž olej přilévejte postupně, podle potřeby. Odložte.

3 Česnek dejte vždy řezem dolů na plech a pokapejte olejem. Pečte 10 minut nebo tak dlouho, aby skoro změkl. Obraťte a pečte dalších 5–8 minut nebo tak dlouho, aby změkl úplně a zezlátl. Odložte.

4 Máslo rozehřejte ve větším rendlíku na středním ohni, přidejte cibuli a opékejte za občasného zamíchání 4–5 minut, aby zesklovatěla.

5 Vlijte víno, osolte a opepřete a asi 2 minuty povařte. Vsypte rýži a minutu až dvě míchejte. Pak postupně přilévejte vývar, nejlépe po 250 ml, často míchejte (další vývar přidávejte, až se předchozí vstřebá). Mělo by to trvat asi 20–25 minut a rýže by měla být al dente (uvnitř pevná na skus). Odstavte. Česnek vymačkejte ze slupek a část rozetřete a vmíchejte do rizota spolu s natrhanou mozzarellou. Pokapejte pestem, posypte odloženým česnekem a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/4

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...
AD
Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy
  • Nakupujeme

Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy

Díky vyspělým technologiím, kterými jsou televize LG doslova našlapané, se otevírá celá škála nových možností na sledování obsahu a také hraní her. Nejzásadnější je zde technologie samotného zobrazení obrazu OLED. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč