
Řecký rýžový salát
Ideální na party i jako zdravý oběd do krabičky…
Vydání: 2019/1
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 250 g hnědé rýže basmati (prodávají obchody se zdravou výživou)
- 400 g sýra feta, nakrájeného na malé kostičky nebo nahrubo nadrobeného
- 1 velká červená cibule, nakrájená nadrobno
- 1 větší salátová okurka, na větší kostičky
- 400 g třešňových rajčátek, rozpůlených
- 200 g oliv kalamata, vypeckovaných
- 1 menší svazek kopru, lístky nasekané
- 1 menší svazek máty, lístky nasekané
- 1 lžíce sušeného oregana
- jemně nastrouhaná kůra a šťáva ze 2 citronů
- olivový olej na pokapání
- vločková sůl a čerstvě mletý pepř
Příprava jídla
1 Uvařte rýži na skus v dostatečném množství vody. Sceďte a důkladně propláchněte studenou vodou, nechte dobře okapat a pak vsypte do velké mísy. Přidejte další ingredience, vydatně pokapejte olivovým olejem. Osolte, opepřete a promíchejte. Ochutnejte a případně dotáhněte solí a pepřem.
NĚCO NAVÍC
Pokud všechen salát nesníte a zůstane do druhého dne, může se stát, že pustí tekutinu. Tu slijte, do salátu na oživení přidejte trochu olivového oleje a znovu promíchejte.
Přidat komentář