Rýžový salát – ideální na party i jako zdravý oběd do krabičky. A tentokrát v řeckém stylu... S olivami, okurkou a sýrem feta. Osvědčená kombinace chutí, na kterou je i v případě rýžového salátu spoleh.
Suroviny
rýže basmati
250
g
hnědá
sýr feta
400
g
na malé kostičky nebo nadrobený
cibule červená
1
ks
velká, nadrobno
okurka
1
ks
na větší kostky
rajčata cherry
400
g
rozpůlená
olivy černé
200
g
kalamaty, vypeckované
kopr
1
svazek
nasekaný
máta
1
svazek
nasekaná
oregano
1
PL
sušený
citron
2
ks
nastrouhaná kůra a šťáva
olivový olej extra panenský
na pokapání
sůl vločková
pepř
čerstvě mletý
Postup
1
Uvařte rýži na skus v dostatečném množství vody. Sceďte a důkladně propláchněte studenou vodou, nechte dobře okapat a pak vsypte do velké mísy.
2
Přidejte další ingredience, vydatně pokapejte olivovým olejem. Osolte, opepřete a promíchejte. Ochutnejte a případně dotáhněte solí a pepřem.
NĚCO NAVÍC
Pokud všechen salát nesníte a zůstane do druhého dne, může se stát, že pustí tekutinu. Tu slijte, do salátu na oživení přidejte trochu olivového oleje a znovu promíchejte.