Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Řecký rýžový salát
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.8/5 Počet hodnocení: 5
Do 45 minut Velmi snadné Pro 8–10 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2500 kcal
Bílkoviny 83 g
Sacharidy 264 g
Tuky 113 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rýžový salát – ideální na party i jako zdravý oběd do krabičky. A tentokrát v řeckém stylu... S olivami, okurkou a sýrem feta. Osvědčená kombinace chutí, na kterou je i v případě rýžového salátu spoleh.

Suroviny

rýže basmati 250 g
hnědá
na malé kostičky nebo nadrobený
velká, nadrobno
na větší kostky
rajčata cherry 400 g
rozpůlená
kalamaty, vypeckované
kopr 1 svazek
nasekaný
máta 1 svazek
nasekaná
oregano 1 PL
sušený
nastrouhaná kůra a šťáva
olivový olej extra panenský
na pokapání
sůl vločková
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Uvařte rýži na skus v dostatečném množství vody. Sceďte a důkladně propláchněte studenou vodou, nechte dobře okapat a pak vsypte do velké mísy.

2

Přidejte další ingredience, vydatně pokapejte olivovým olejem. Osolte, opepřete a promíchejte. Ochutnejte a případně dotáhněte solí a pepřem.

NĚCO NAVÍC

Pokud všechen salát nesníte a zůstane do druhého dne, může se stát, že pustí tekutinu. Tu slijte, do salátu na oživení přidejte trochu olivového oleje a znovu promíchejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/1

Apetit magazín