Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Řecký rýžový salát

Ideální na party i jako zdravý oběd do krabičky…

Vydání: 2019/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 8–10 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT15M
Vaření 0:15
Salát Řecká

Ingredience

    • 250 g hnědé rýže basmati (prodávají obchody se zdravou výživou)
    • 400 g sýra feta, nakrájeného na malé kostičky nebo nahrubo nadrobeného
    • 1 velká červená cibule, nakrájená nadrobno
    • 1 větší salátová okurka, na větší kostičky
    • 400 g třešňových rajčátek, rozpůlených
    • 200 g oliv kalamata, vypeckovaných
    • 1 menší svazek kopru, lístky nasekané
    • 1 menší svazek máty, lístky nasekané
    • 1 lžíce sušeného oregana
    • jemně nastrouhaná kůra a šťáva ze 2 citronů
    • olivový olej na pokapání
    • vločková sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

1 Uvařte rýži na skus v dostatečném množství vody. Sceďte a důkladně propláchněte studenou vodou, nechte dobře okapat a pak vsypte do velké mísy. Přidejte další ingredience, vydatně pokapejte olivovým olejem. Osolte, opepřete a promíchejte. Ochutnejte a případně dotáhněte solí a pepřem.

NĚCO NAVÍC

Pokud všechen salát nesníte a zůstane do druhého dne, může se stát, že pustí tekutinu. Tu slijte, do salátu na oživení přidejte trochu olivového oleje a znovu promíchejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Rajčatová polévka s pečenými paprikami

Smažená mozzarella s pikantní omáčkou

Tuňáková pěna

REKLAMA

Přidat komentář