Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bezlepkové malinovo-mandlové řezy

Příprava působí trochu náročně, ale není tomu tak. A ten výsledek opravdu stojí za to!

Vydání: 2011/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: na 1 plech
Doba přípravy: Do 30 minut
PT30M
Pečení 0:30
Cukroví

Ingredience

    • 80 g lískových oříšků, najemno nasekaných (v robotu)
    • 80 g bezlepkové mouky
    • 40 g kokosové mouky (k dostání u asijských prodejců potravin; lze také najemno rozmixovat strouhaný kokos)
    • 40 g maniokové mouky
    • 200 g přírodního cukru
    • 1 žloutek
    • 1/2 lžičky soli
    • 1/4 lžičky kypřicího prášku
    • na špetku nože muškátového oříšku
    • 70 g másla
    • 1 lžička vanilkového extraktu

    NA NÁPLŇ

    • 400 g malinové marmelády
    • 80 g bezlepkové mouky
    • 100 g přírodního cukru
    • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
    • 150 g másla

    NA DROBENKU

    • 100 g strouhaného kokosu
    • 100 g hrnku mandlových lupínků
    • 120 g lžíce másla
    • 1/2 lžičky vanilkového extraktu

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 175 °C. Smíchejte prvních jedenáct ingrediencí a vzniklé těsto rozetřete na plech vyložený pečicím papírem. Pečte asi 7 minut, jen aby se těsto spojilo a zatáhlo. Plech vyndejte z trouby, těsto nechte trochu zchladnout a potřete ho marmeládou. Smíchejte zbylé ingredience na náplň a posypte jimi marmeládu. Z másla, kokosu, mandlí a vanilkového extraktu udělejte drobenku a nasypte ji navrch.

2 Vraťte do trouby a pečte ještě 20–25 minut. Po vychladnutí nakrájejte na řezy či kostky a ty rozdělte do malých papírových košíčků.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bezlepková citronová srdíčka

Bezlepkové dvoubarevné pracny

Bezlepkové stromečky s pistáciemi

Bezlepková zázvorová kolečka

Bezlepkové čokokostky

Bezlepkové linecké cukroví

Bezlepkové cukroví

REKLAMA

Přidat komentář