Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kachní prsíčka s rybízovo-cibulovou omáčkou

Kdo jednou ochutná kachnu s touto fantastickou omáčkou, nikdy ji už nebude chtít jinak...
Vydání: 2005/11
Autor:
Hodnocení:
12 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Smažení: 30 minut
P

Ingredience

    • 4 kachní prsíčka, každé o váze asi 150 g
    • sůl a špetku čínského koření ,pěti vůní‘

    Na omáčku:
    • 1 malou červenou cibuli
    • 1 malé zelené jablko bez jader, nakrájené na drobno
    • 1 velký stroužek česneku, nasekaný
    • 1 lžíci nasekaného zázvoru
    • 1 chilli papričku, nasekanou (nemusí být)
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 100 ml červeného vinného octa
    • 2–3 lžíce přírodního krupicového cukru
    • 150 g čerstvého nebo mraženého červeného rybízu
    • 2 lžíce balzamikového octa

Příprava jídla

1. Na oleji na mírném plameni doměkka osmahněte cibulku, jablko, česnek, zázvor a případně chilli; trvá to tak deset minut. Přilijte ocet a vařte, dokud směs nezhoustne asi na poloviční objem. Přidejte deci vody a trochu cukru na ochucení. Varem se zredukuje asi o třetinu. Přimíchejte rybíz a balzamikový ocet a vařte pět minut. (Takto připravená omáčka vydrží v lednici až týden.)

2. Křížem krážem nařežte kůži a tuk na prsíčkách, a to téměř až na maso. Osolte a potřete kořením.

3. Rozpalte pánev a položte na ni maso kůží dolů. Pečte asi pět minut, až se začne vypékat tuk.

4. Když kůže začíná být křupavá, smažte ještě asi dvě minuty, vypečeným sádlem prsíčka přelijte a otočte na druhou stranu. Smažte pět až osm minut. Sejměte z plamene a nechte pět minut stát. Prsíčka na šikmo pokrájejte a podávejte s lehkým zeleným salátem a omáčkou.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.11/05, str.30

Přidat komentář