
Nikolina nepečená roláda
„Roládu jsem poprvé jedla před rokem u kamarádky a byla jsem z ní nadšená. Krásně vypadá a ještě líp chutná,“ pochvaluje si produkční Nikola Kricnerová.
Ingredience
- 500 g sušenek Esíčka nebo jiných vašich oblíbených sušenek (viz Něco navíc)
- 125 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 50 g mletých vlašských ořechů
- 4 lžíce kakaa holandského typu
- 10 lžic silné uvařené kávy
- 150 g másla
- 150 g moučkového cukru
- 2 lžíce rumu tuzemáku
NA KRÉM
Příprava jídla
1 Sušenky rozmixujte, umelte nebo rozdrťte v sáčku válečkem – měly by mít konzistenci hrubšího cukru. Přesypte je do mísy, přidejte cukry, ořechy, kakao, přilijte kávu a zpracujte těsto.
2 Těsto rozdělte na poloviny a každou na potravinářské fólii nebo alobalu rozválejte na plát silný asi 0,5 cm (těsto se trhá, proto to chce zručnost a trpělivost).
3 Suroviny na krém ušlehejte do pěny. Krém natřete na připravené těsto a pomocí fólie je zabalte do rolád. Nechte zatuhnout v lednici a pak krájejte na plátky. Uchovejte v chladu.
NĚCO NAVÍC
Místo sušenek využijte polámané cukroví, které se na nic jiného nehodí. Než dáte roládu zatuhnout do lednice, můžete ji ještě obalit v mletých ořeších.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Gabriela Adámková
23. Listopad 2015 17:25
Jana Kopřivová
25. Listopad 2015 11:56
Gabriela Adámková
25. Listopad 2015 16:09
Jana Kopřivová
26. Listopad 2015 16:39
Jana Hadravová
27. Listopad 2015 08:54
Jiří Jindra
28. Listopad 2015 09:19
Jana Kopřivová
30. Listopad 2015 09:49
Jana Slavíková
1. Prosinec 2015 11:29