Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Špaldové krekry z vinného těsta

Skvělá, zdravá a rychle hotová chuťovka třeba k vínu.

Vydání: 2012/1
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 20-30 minut
PT30M
Pečení 0:30
Chuťovka

Ingredience

    • 250 g špaldové mouky (nejlépe chlebové)
    • 100 ml bílého suchého vína
    • 50 g hustého bílého jogurtu
    • 25 g másla pokojové teploty
    • 4 špetky soli do těsta
    • libovolná semínka (mák, lněné, sezam) a vločková sůl na posypání
     

Příprava jídla

Suroviny zpracujte rukama na konzistentní a nelepivé těsto. To pak rozválejte na placku silnou cca 0,5 centimetru (mouka na vál není potřeba, těsto nelepí). Povrch posypte libovolnými semínky a hrubozrnnou solí – prsty semínka a sůl do těsta lehce zamáčkněte a tvořítky z něj vykrajujte krekry.

Troubu předehřejte na 160 °C. Krekry poskládejte na plech vyložený papírem na pečení, povrch potřete studenou vodou (nejlíp to jde prsty) a pečte 20–30 minut.

TIPY & TRIKY
Semínka můžete také zapracovat do těsta a povrch jen posypat solí. Pokud chcete mít krekry zlatavé, vodu na potření nahraďte rozšlehaným vejcem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Špaldové halušky se zelím a špekem

Špaldové linecké hvězdičky

Špaldové palačinky

Sýrovo-paprikové tyčinky

Olivovo-rozmarýnové krekry

REKLAMA

Přidat komentář