Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Brusinky v cukru

Proslazené brusinky mají lehce natrpklou, a přitom intenzivní chuť. Výborné jsou ke kozímu (i kravskému) sýru s bílou plísní na povrchu. Navíc krásně vypadají!
Vydání: 2012/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Do 30 minut
+ 24 hodin na chladnutí a zasychání
P
Chuťovka Americká

Ingredience

    • 400 g krupicového cukru + 200 g–250 g na obalení (nebo podle potřeby)
    • 250 g (cca 500 ml) čerstvých amerických brusinek
    • kozí sýr s bílou plísní na povrchu a čerstvé pečivo k podávání

Příprava jídla

1 Svařte 500 ml vody s cukrem, a jakmile se cukr rozpustí, stáhněte sirup z ohně. Nechte ho pár minut chladnout, aby brusinky při zalití sirupem nepopraskaly. Potom brusinky v míse přelijte sirupem a nechte ho úplně vychladnout. Přikryjte fólií a uložte do druhého dne do lednice.

2

Potom brusinky sceďte. Cukr na obalení vsypte na plech a brusinky v něm postupně obalujte. Pokud se utvoří na plechu z cukru hrudky, přidejte nový. Obalené brusinky rozložte na 2 plechy vyložené pečicím papírem a nechte ještě pár hodin zaschnout. Brusinky jsou nejlepší hned v den výroby, ale vydrží až týden. Podávejte je s kozím sýrem a pečivem.

NĚCO NAVÍC
Skvělý doplněk nejen k sýrům, ale i k pečené drůbeži nebo třeba ke grilovanému masu.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kuřecí paličky na pivě s ovocem a brusinkami

Brusinkový koláč s drobenkou

Kroupový pilaf s brusinkami

Krůtí quesadillas s brusinkami

Brusinkový punč

Brusinky. 24 receptů pro chladné dny.

REKLAMA

Přidat komentář