Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Brusinky v cukru
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1738 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 430 g
Tuky 0 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Proslazené brusinky mají lehce natrpklou, a přitom intenzivní chuť. Výborné jsou ke kozímu (i kravskému) sýru s bílou plísní na povrchu. Navíc krásně vypadají!

Suroviny

+ 200–250 g na obalení
čerstvé americké cca 500 ml
s bílou plísní na povrchu
k podávání

Postup

1

Svařte 500 ml vody s cukrem, a jakmile se cukr rozpustí, stáhněte sirup z ohně. Nechte ho pár minut chladnout, aby brusinky při zalití sirupem nepopraskaly. Potom brusinky v míse přelijte sirupem a nechte ho úplně vychladnout. Přikryjte fólií a uložte do druhého dne do lednice.

2

Potom brusinky sceďte. Cukr na obalení vsypte na plech a brusinky v něm postupně obalujte. Pokud se utvoří na plechu z cukru hrudky, přidejte nový. Obalené brusinky rozložte na 2 plechy vyložené pečicím papírem a nechte ještě pár hodin zaschnout. Brusinky jsou nejlepší hned v den výroby, ale vydrží až týden. Podávejte je s kozím sýrem a pečivem.

NĚCO NAVÍC
Skvělý doplněk nejen k sýrům, ale i k pečené drůbeži nebo třeba ke grilovanému masu.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/1

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...