Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Candát z trouby v petrželové strouhance

Strouhanka z čerstvého pečiva s petrželkou dodá rybě švih. Je nadýchaná a křupavá.

Vydání: 2009/1
Autor:
Hodnocení:
20 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Pečení 0:20
Ryby a mořské plody Středomořská

Ingredience

    • 600 g filetů z candáta nebo jiné sladkovodní ryby
    • mořská sůl
    • 1 svazek petrželky (nejlépe hladkolisté)
    • ½ bochníku světlého toustového chleba
    • 50 g parmazánu
    • 2 vejce
    • 2 lžíce mléka
    • 2 lžíce rozpuštěného másla
    • 2 lžíce olivového oleje

Příprava jídla

Rybí filety osolte a připravte čerstvou strouhanku. V robotu rozmixujte petrželku, přidejte chleba a parmazán a mixujte na drobky. V misce rozšlehejte vejce s mlékem. Ve směsi namáčejte porce ryby a ihned obalujte v ochucené strouhance. Opatrně, ale dobře strouhanku přitlačte a porce klaďte na plech vyložený pečicím papírem. Pomocí štětce pokapejte směsí oleje a másla a pečte v troubě předehřáté na 250 °C asi 20 minut dozlatova. Pokud je ryba už hotová, ale strouhanka ještě nezezátla, krátce zapněte gril.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Candát se zapečenými bramborami

Candát v solné krustě

Sandra al rosmarino (candát na rozmarýnu)

Pstruh po milánsku

Pstruh plněný hříbky

Lehký bramborový salát

Sladkovodní ryby

Vánoce za 2 dny

Nepečené kokosové kuličky

Rozinkové pusinky

Svěží rohlíčky

Sardelové kuličky

Norská rybí polévka

Lehký bramborový salát

Vánoční závin se sušeným ovocem

REKLAMA

Přidat komentář