
Candát z trouby v petrželové strouhance
Strouhanka z čerstvého pečiva s petrželkou dodá rybě švih. Je nadýchaná a křupavá.
Vydání: 2009/1
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 600 g filetů z candáta nebo jiné sladkovodní ryby
- mořská sůl
- 1 svazek petrželky (nejlépe hladkolisté)
- ½ bochníku světlého toustového chleba
- 50 g parmazánu
- 2 vejce
- 2 lžíce mléka
- 2 lžíce rozpuštěného másla
- 2 lžíce olivového oleje
Příprava jídla
1 Rybí filety osolte a připravte čerstvou strouhanku. V robotu rozmixujte petrželku, přidejte chleba a parmazán a mixujte na drobky. V misce rozšlehejte vejce s mlékem. Ve směsi namáčejte porce ryby a ihned obalujte v ochucené strouhance. Opatrně, ale dobře strouhanku přitlačte a porce klaďte na plech vyložený pečicím papírem. Pomocí štětce pokapejte směsí oleje a másla a pečte v troubě předehřáté na 250 °C asi 20 minut dozlatova. Pokud je ryba už hotová, ale strouhanka ještě nezezátla, krátce zapněte gril.
Přidat komentář