Strouhanka z čerstvého pečiva s petrželkou dodá rybě švih. Je nadýchaná a křupavá.
Postup
1
Rybí filety osolte a připravte čerstvou strouhanku. V robotu rozmixujte petrželku, přidejte chleba a parmazán a mixujte na drobky.
2
V misce rozšlehejte vejce s mlékem. Ve směsi namáčejte porce ryby a ihned obalujte v ochucené strouhance. Opatrně, ale dobře strouhanku přitlačte a porce klaďte na plech vyložený pečicím papírem.
3
Pomocí štětce pokapejte směsí oleje a másla a pečte v troubě předehřáté na 250 °C asi 20 minut dozlatova. Pokud je ryba už hotová, ale strouhanka ještě nezezátla, krátce zapněte gril.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 21 receptů na sladkovodní ryby: úhoř, candát, pstruh, lín, štika a další(21 receptů)
- Vánoce za 2 dny(8 receptů)