0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Candát z trouby v petrželové strouhance

Candát z trouby v petrželové strouhance
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Candát z trouby v petrželové strouhance

4.2 / 5. Počet hodnocení: 29
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1690 kcal
Bílkoviny 161 g
Sacharidy 31 g
Tuky 91 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Strouhanka z čerstvého pečiva s petrželkou dodá rybě švih. Je nadýchaná a křupavá.

Suroviny

candát 600 g
filety candáta, lze nahradit i jinými sladkovodními rybami
sůl mořská
petrželka 1 svazek
nejlépe hladkolistá
toustový chléb ½ bal
světlý
parmazán 50 g
vejce 2 ks
mléko 2 PL
máslo 2 PL
rozpuštěné
olivový olej 2 PL

Postup

1

Rybí filety osolte a připravte čerstvou strouhanku. V robotu rozmixujte petrželku, přidejte chleba a parmazán a mixujte na drobky.

2

V misce rozšlehejte vejce s mlékem. Ve směsi namáčejte porce ryby a ihned obalujte v ochucené strouhance. Opatrně, ale dobře strouhanku přitlačte a porce klaďte na plech vyložený pečicím papírem.

3

Pomocí štětce pokapejte směsí oleje a másla a pečte v troubě předehřáté na 250 °C asi 20 minut dozlatova. Pokud je ryba už hotová, ale strouhanka ještě nezezátla, krátce zapněte gril.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/1

Apetit magazín

Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Zajímavosti

Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč