Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tartar z čerstvého tuňáka s tomaty a zeleným olejem

Skvělé maso, které má lákavou barvu, nejlíp vynikne právě v téhle úpravě – s extra panenským olivovým olejem, ochuceným čerstvými bylinkami, a se zralými rajčaty.

Vydání: 2005/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 20 minut
Chlazení: 10 minut
P
Italská

Ingredience

    • 300 g filetu z čerstvého tuňáka, pokrájeného na 0,5cm kostičky
    • 70 g mladé cibulky, nakrájené najemno
    • 150 ml extra panenského olivového oleje
    • 70 g černých oliv bez pecek, pokrájených
    • 450 g zralých rajčat
    • 1–2 zelené kapie
    • svazek bylinek
    • 1 limetku
    • sůl, pepř a chilli

Příprava jídla

1. Do poloviny oleje vsypte bylinky (bazalku, kerblík, pažitku, koriandr…) a rozmixujte je najemno. Rajčata spařte vroucí vodou, oloupejte, vyberte semínka a dužinu nakrájejte na měsíčky. Kapii zbavte semen a nakrájejte.

2. Kostičky ryby osolte, opepřete, zakápněte třemi lžícemi olivového oleje a promíchejte. Přidejte cibulku a uložte aspoň na deset minut do chladničky.

3. Těsně před servírováním tartar zakápněte limetkovou šťávou a případně okořeňte špetkou chilli. Podávejte s rajčaty, kapií a olivami a zdobte kapkami zeleného oleje. Servírujte s tousty nebo bílým pečivem.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Těstoviny s tomatovou omáčkou

Vinný zabaglione s ovocem

Grilovaný mořský ďas

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept je nějak neůplný. Co s 1.5 dl oleje a rajčaty?
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.11/05, str.54

Přidat komentář