Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát z nových brambor a tuňáka

Salát z nových brambor a tuňáka

4/5 Počet hodnocení: 2
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1132 kcal
Bílkoviny 93 g
Sacharidy 78 g
Tuky 48 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Čas pro nové brambory

Suroviny

nové
salát 1 ks
zelený, velký a propraný
jarní cibulka 1 svazek
pokrájená
tuňák (konzerva) 370 g
nebo ve vlastní šťávě
Na zálivku
4 ks
sardelová filátka
majonéza 4 PL
nízkotučná
štáva z něj
pepř

Postup

1
Brambory povařte doměkka; trvá to tak čtvrt hodiny. Sceďte je, ochlaďte pod studenou vodou a nakrájejte na plátky. Rozmačkejte sardelky s majonézou, podle chuti zastříkněte citronovou šťávou a opepřete. Salátové listy natrhejte do mísy. Přihoďte cibulku a brambory. Přidejte scezeného rozdrobeného tuňáka, zakápněte zálivkou a podávejte.

Komentáře

21.02.2008 18:26
Vynikající. Dělala jsem ho několika návštěvám a vždy měl velký ohlas. Spojení brambor, salátu /i ledového/ s tuňákem je neobvyklé, ale super.
13.02.2008 08:03
Recept se nachází v č.5/07, str.18

Apetit magazín