Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Banány v pařížském krému

Čokoládová pěna je dokonalá sama o sobě, v kombinaci s banány vznikne efektní dezert.

Vydání: 2008/11
Autor:
Hodnocení:
13 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 6-8
Doba přípravy: Do hodiny
+ chlazení přes noc
Tuhnutí: 4 hodiny
P

Ingredience

    • 400 ml smetany ke šlehání
    • 300 g čokolády s 60% obsahem kakaa, nalámané
    • 100 g moučkového cukru
    • 100 g másla
    • špetka chilli (nemusí být)
    • 1 balíček plátkové želatiny + mléko na její rozpuštění
    • 15–20 BeBe sušenek
    • 4 banány

Příprava jídla

1 Na mírném ohni zahřejte smetanu a postupně do ní dávejte čokoládu, cukr i máslo a svařte na hustou kaši. Na závěr přidejte chilli. Nechte přes noc vychladnout v ledničce.

2 Druhý den dejte krém do mísy a pomocí šlehače vyšlehejte do pěny. Želatinu připravte podle návodu na obale – jen vodu nahraďte mlékem; pak ji nalijte k čokoládové pěně. Dno srnčího hřbetu vyložte potravinářskou fólií tak, aby přesahovala přes okraje ven. Na dno naneste zhruba polovinu krému a bouchněte s formou o stůl – díky tomu nezůstanou v krému žádné bublinky. Navrch naskládejte polovinu BeBe sušenek, na ně podélně rozkrojené banány a nahoru zbylý krém. Nakonec do krému ještě lehce zatlačte BeBe sušenky – jednu vedle druhé. Překryjte fólií a dejte na čtyři hodiny ztuhnout do ledničky. Vyklopte a nakrájejte na řezy.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Banány v županu

Bagel s medovou lučinou

Banánová zmrzlina

Crêpes s teplou banánovou polevou

Banánové muffiny

Banánový perník

REKLAMA

Přidat komentář