Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Banánový perník

Díky receptu zužitkujete i měkčí a zahnědlé plody.

Vydání: 2008/11
Autor:
Hodnocení:
18 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Do 20 minut
PT1H
Pečení 1:00
Koláč

Ingredience

    • 4 středně velké změklé banány + plátky ze 2 banánů na ozdobu
    • 125 g změklého másla + na formu + na opečení plátků
    • 1 lžička vanilkové esence
    • 110 g krupicového cukru
    • 2 vejce
    • 1 lžíce mléka
    • 225 g hladké mouky + hrubá mouka na vysypání formy
    • 2 lžičky prášku do pečiva
    • ½ lžičky mleté skořice

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Vymažte vyšší obdélníkovou formu máslem a vysypte ji hrubou moukou.

2 Banány dejte do velké a hluboké mísy a vidličkou je rozmačkejte na co nejmazlavější hmotu. Přidejte máslo, vanilkovou esenci, cukr, vajíčka a mléko a vše dobře promíchejte elektrickým šlehačem. Mouku spojte s práškem do pečiva a postupně přidávejte k banánové hmotě. Šlehejte střední rychlostí zhruba 4 minuty, dokud směs lehce nezesvětlá. Pak ji pomocí špachtle přelijte do formy a pečte zhruba jednu hodinu, nebo dokud těsto ulpívá na špejli. Po vytažení z trouby nechte perník ještě 5 minut ve formě.

3 Na rozpálené pánvi rozehřejte máslo a opečte na něm plátky banánů. Jimi pak ozdobte hotový perník.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Banány v županu

Bagel s medovou lučinou

Banánová zmrzlina

Crêpes s teplou banánovou polevou

Banány v pařížském krému

Banánové muffiny

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Vynikajúci a netradičný perník. Recept je výborný na zúžitkovanie banánov.

Přidat komentář