Stačí smíchat suroviny, vlít těsto na plech… a postavit na kafe.
Suroviny
máslo
250
g
nakrájené na kousky + na vymazání pekáčku
krupicový cukr
250
g
přírodní
med
180
g
tekutý
pomerančová kůra
nastrouhaná z 1 pomeranče
ovesné vločky
430
g
vlašské ořechy
50
g
sekané
pomerančová marmeláda
3
PL
1Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 °C. Čtvercovou formu o straně 28 cm a výšce 8 cm důkladně vymažte máslem. Máslo, cukr a med zahřejte na středním plameni; stále promíchávejte. Pak sejměte z ohně, vmíchejte kůru a poté i vločky a ořechy.
2Hmotu vlijte do pekáčku, uhlaďte a pečte asi půl hodiny, až okraje zezlátnou, ale perník bude ještě měkký. Vyjměte ho z trouby a do poloviny nakrojte na dvanáct kousků. Nechte vychladnout. Potřete zavařeninou rozehřátou se lžící vody, a až ‚glazura‘ vychladne, dokrojte řezy.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 75+ receptů na plech! aneb Nejlepší koláče a buchty(79 receptů)
Komentáře
Anonym
20.11.2007 12:23
nikdy vice
Anonym
21.11.2007 17:52
Pomerančový perník
Anonym
21.11.2007 08:38
Apetit 2/07
Anonym
21.11.2007 19:35
povedl se
Anonym
24.11.2007 14:02
Nešel vyklopit
Anonym
15.06.2008 17:31
výborný koláč
Anonym
09.03.2009 13:14
asi chyba
Anonym
03.09.2017 19:26
Podle mě tam teda chybí vejce
Podle mě tam teda chybí vejce :-)