Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.8/5 Počet hodnocení: 12
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5584 kcal
Bílkoviny 64 g
Sacharidy 726 g
Tuky 270 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Stačí smíchat suroviny, vlít těsto na plech… a postavit na kafe.

Suroviny

máslo 250 g
nakrájené na kousky + na vymazání pekáčku
přírodní
med 180 g
tekutý
nastrouhaná z 1 pomeranče
sekané
pomerančová marmeláda 3 PL

1Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 °C. Čtvercovou formu o straně 28 cm a výšce 8 cm důkladně vymažte máslem. Máslo, cukr a med zahřejte na středním plameni; stále promíchávejte. Pak sejměte z ohně, vmíchejte kůru a poté i vločky a ořechy.

2Hmotu vlijte do pekáčku, uhlaďte a pečte asi půl hodiny, až okraje zezlátnou, ale perník bude ještě měkký. Vyjměte ho z trouby a do poloviny nakrojte na dvanáct kousků. Nechte vychladnout. Potřete zavařeninou rozehřátou se lžící vody, a až ‚glazura‘ vychladne, dokrojte řezy.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/2

Komentáře

03.09.2017 19:26

Podle mě tam teda chybí vejce :-)

09.03.2009 13:14
napad znel skvele, vysledek jiz vypadal hure. dle meho nazoru v receptu neco chybi neb ja mam doma podomacku vyrobene musli tycinky, nikoli pernik. Ale chut je dobra:-)
15.06.2008 17:31
Poučila jsem se ze všech dosud vložených příspěvků, cukr stáhla na 100g, pekla na pečícím papíru, marmoškou potela poskromnu a výsledek je moc fajn. taková "musli" dobrota. je fakt, že stačí kousek - sladká je pořád - ale jak se v puse rozleží, je to žůžo...
21.11.2007 19:35
Nám tedy perník chutnal. Dala jsem míň cukru a navrch jsem nemazala marmeládou a bylo to skvělé. Určitě zdravější mlsání než "sladké těsto". Jen se po něm zaprášilo :o)
24.11.2007 14:02
Nevím tedy proč se v receptu tento výtvor označuje jako perník. Nicméně chuťově je výborný (ale dávejte jen polovinu cukru), vážně skvělá chuť. Jediný háček - nešel z plechu ven. Možná tedy použivejte raději pečící papír.
21.11.2007 08:38
Recept se nachází v č. 2/07, str.42
20.11.2007 12:23
ja jsem tedy nebyla spokojena vubec a shodla jsem se i s kamaradkou. naprosty neuspech - tvrde, preslazene (a to jsem tam davala mnohem min cukru nez bylo v navodu), lepive. tadeji nezkousejte! :-)
21.11.2007 17:52
Naprosto se souhlasím s Monikou. Lepivé, přeslazené a hlavně strašně tvrdé, nakonec jsem musela vyhodit i plech, protože perník nešel vůbec z plechu vyklopit. Peču často a s chutí hlavně kynuté koláče a buchty a tohle se mě vážně ještě nestalo

Apetit magazín

Jak na to: porcování kuřete
  • Tipy a triky

Jak na to: porcování kuřete

Kuchař, který umí zužitkovat všechno, si zaslouží úctu. Zrovna kuře se dá využít se vším všudy. Než začnete vařit, musíte ho však správně naporcovat. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč