0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pomerančový perník s vločkami a ořechy

Pomerančový perník s vločkami a ořechy

3.6/5 Počet hodnocení: 11
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5584 kcal
Bílkoviny 64 g
Sacharidy 726 g
Tuky 270 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Stačí smíchat suroviny, vlít těsto na plech… a postavit na kafe.

Suroviny

máslo 250 g
nakrájené na kousky + na vymazání pekáčku
krupicový cukr 250 g
přírodní
med 180 g
tekutý
pomerančová kůra
nastrouhaná z 1 pomeranče
vlašské ořechy 50 g
sekané
pomerančová marmeláda 3 PL

1Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 °C. Čtvercovou formu o straně 28 cm a výšce 8 cm důkladně vymažte máslem. Máslo, cukr a med zahřejte na středním plameni; stále promíchávejte. Pak sejměte z ohně, vmíchejte kůru a poté i vločky a ořechy.

2Hmotu vlijte do pekáčku, uhlaďte a pečte asi půl hodiny, až okraje zezlátnou, ale perník bude ještě měkký. Vyjměte ho z trouby a do poloviny nakrojte na dvanáct kousků. Nechte vychladnout. Potřete zavařeninou rozehřátou se lžící vody, a až ‚glazura‘ vychladne, dokrojte řezy.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/2

Komentáře

Anonym

ja jsem tedy nebyla spokojena vubec a shodla jsem se i s kamaradkou. naprosty neuspech - tvrde, preslazene (a to jsem tam davala mnohem min cukru nez bylo v navodu), lepive. tadeji nezkousejte! :-)

Anonym

Naprosto se souhlasím s Monikou. Lepivé, přeslazené a hlavně strašně tvrdé, nakonec jsem musela vyhodit i plech, protože perník nešel vůbec z plechu vyklopit. Peču často a s chutí hlavně kynuté koláče a buchty a tohle se mě vážně ještě nestalo

Anonym

Recept se nachází v č. 2/07, str.42

Anonym

Nám tedy perník chutnal. Dala jsem míň cukru a navrch jsem nemazala marmeládou a bylo to skvělé. Určitě zdravější mlsání než "sladké těsto". Jen se po něm zaprášilo :o)

Anonym

Nevím tedy proč se v receptu tento výtvor označuje jako perník. Nicméně chuťově je výborný (ale dávejte jen polovinu cukru), vážně skvělá chuť. Jediný háček - nešel z plechu ven. Možná tedy použivejte raději pečící papír.

Anonym

Poučila jsem se ze všech dosud vložených příspěvků, cukr stáhla na 100g, pekla na pečícím papíru, marmoškou potela poskromnu a výsledek je moc fajn. taková "musli" dobrota. je fakt, že stačí kousek - sladká je pořád - ale jak se v puse rozleží, je to žůžo...

Anonym

napad znel skvele, vysledek jiz vypadal hure. dle meho nazoru v receptu neco chybi neb ja mam doma podomacku vyrobene musli tycinky, nikoli pernik. Ale chut je dobra:-)

Anonym

Podle mě tam teda chybí vejce :-)

Apetit magazín

AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč