Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Pomerančový perník s vločkami a ořechy

Pomerančový perník s vločkami a ořechy

Hodnocení receptu
Průměr: 3 ()
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5584 kcal
Bílkoviny 64 g
Sacharidy 726 g
Tuky 270 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Stačí smíchat suroviny, vlít těsto na plech… a postavit na kafe.

Suroviny

máslo 250 g
nakrájené na kousky + na vymazání pekáčku
krupicový cukr 250 g
přírodní
med 180 g
tekutý
pomerančová kůra
nastrouhaná z 1 pomeranče
ovesné vločky 430 g
vlašské ořechy 50 g
sekané
pomerančová marmeláda 3 PL

1Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 °C. Čtvercovou formu o straně 28 cm a výšce 8 cm důkladně vymažte máslem. Máslo, cukr a med zahřejte na středním plameni; stále promíchávejte. Pak sejměte z ohně, vmíchejte kůru a poté i vločky a ořechy.

2Hmotu vlijte do pekáčku, uhlaďte a pečte asi půl hodiny, až okraje zezlátnou, ale perník bude ještě měkký. Vyjměte ho z trouby a do poloviny nakrojte na dvanáct kousků. Nechte vychladnout. Potřete zavařeninou rozehřátou se lžící vody, a až ‚glazura‘ vychladne, dokrojte řezy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/2

Komentáře

Anonym

ja jsem tedy nebyla spokojena vubec a shodla jsem se i s kamaradkou. naprosty neuspech - tvrde, preslazene (a to jsem tam davala mnohem min cukru nez bylo v navodu), lepive. tadeji nezkousejte! :-)

Anonym

Naprosto se souhlasím s Monikou. Lepivé, přeslazené a hlavně strašně tvrdé, nakonec jsem musela vyhodit i plech, protože perník nešel vůbec z plechu vyklopit. Peču často a s chutí hlavně kynuté koláče a buchty a tohle se mě vážně ještě nestalo

Anonym

Recept se nachází v č. 2/07, str.42

Anonym

Nám tedy perník chutnal. Dala jsem míň cukru a navrch jsem nemazala marmeládou a bylo to skvělé. Určitě zdravější mlsání než "sladké těsto". Jen se po něm zaprášilo :o)

Anonym

Nevím tedy proč se v receptu tento výtvor označuje jako perník. Nicméně chuťově je výborný (ale dávejte jen polovinu cukru), vážně skvělá chuť. Jediný háček - nešel z plechu ven. Možná tedy použivejte raději pečící papír.

Anonym

Poučila jsem se ze všech dosud vložených příspěvků, cukr stáhla na 100g, pekla na pečícím papíru, marmoškou potela poskromnu a výsledek je moc fajn. taková "musli" dobrota. je fakt, že stačí kousek - sladká je pořád - ale jak se v puse rozleží, je to žůžo...

Anonym

napad znel skvele, vysledek jiz vypadal hure. dle meho nazoru v receptu neco chybi neb ja mam doma podomacku vyrobene musli tycinky, nikoli pernik. Ale chut je dobra:-)

Apetit magazín

Šťavnaté a křehké: Jak na pomalu pečené hovězí maso
  • Tipy a triky

Šťavnaté a křehké: Jak na pomalu pečené hovězí maso

Nízká teplota, kvalitní pekáč a dostatek času. Tahle trojkombinace povznese téměř každé maso do nebeských výšin. Jaké hovězí se do pekáče hodí nejvíce a jak ho nejlépe připravit? Tyto vypečené tipy a triky se dozvíte v článku. Kromě toho...
3 kusy vepřového, které se skvěle hodí na pečení
  • Poradna

3 kusy vepřového, které se skvěle hodí na pečení

Máte chuť na maso? Než vyrazíte k řezníkovi, přečtěte si, které tři kousky pečeného vepřového vás nikdy nezklamou. Ať už zvolíte bůček, pečeni, krkovici nebo vepřové ocásky, na talíř dostanete jemné šťavnaté maso se silnou chutí. Parádu s...
5 jídel, která zvýší vaši imunitu
  • Tipy a triky

5 jídel, která zvýší vaši imunitu

Jak zůstat fit a zlepšit obranyschopnost svého organismu v tomto období? Přidejte do svého jídelníčku následující pokrmy a potraviny. Budete odolnější a chřipka si na vás jen tak nepřijde. ...
Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!
  • Jak na to

Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!

Zimní období je na lokální zeleninu poněkud skoupé. Obzvlášť na tu šťavnatou. Řešení však existuje! Jídelníček si můžete zpestřit vlastnoručne vypěstovanou zeleninou. Nepotřebujete k tomu skleník ani žádnou zdatnost zahrádkáře. Řeč je...

Obchod Apetit