0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Banánový perník
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 34
Více než hodinu Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3081 kcal
Bílkoviny 62 g
Sacharidy 396 g
Tuky 131 g
Vláknina 41 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Díky receptu zužitkujete i měkčí a zahnědlé plody.

Suroviny

4 změklé, středně velké do těsta + plátky ze 2 hezkých banánů na ozdobu
máslo 125 g
změklé + na formu + na opečení plátků banánu
vanilkový extrakt 1 ČL
krupicový cukr 110 g
vejce 2 ks
mléko 1 PL
mouka pšeničná hladká 225 g
+ hrubá mouka na vysypání formy
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
skořice ½ ČL

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C. Vymažte vyšší obdélníkovou formu máslem a vysypte ji hrubou moukou.

2

Banány dejte do velké a hluboké mísy a vidličkou je rozmačkejte na co nejmazlavější hmotu.

3

Přidejte máslo, vanilkovou esenci, cukr, vajíčka a mléko a vše dobře promíchejte elektrickým šlehačem.

4

Mouku spojte s práškem do pečiva a postupně přidávejte k banánové hmotě. Šlehejte střední rychlostí zhruba 4 minuty, dokud směs lehce nezesvětlá.

5

Pak ji pomocí špachtle přelijte do formy a pečte zhruba jednu hodinu, nebo dokud těsto ulpívá na špejli. Po vytažení z trouby nechte perník ještě 5 minut ve formě.

6

Na rozpálené pánvi rozehřejte máslo a opečte na něm plátky banánů. Jimi pak ozdobte hotový perník.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/11

Komentáře

Dana Beňušková

Vynikajúci a netradičný perník. Recept je výborný na zúžitkovanie banánov.

Apetit magazín