Víte, co se stane, když spojíte banana bread a klasický perník? Ano, přesně tento banánový perník. Do receptu zužitkujete i měkčí a zahnědlé banány, které už na míse s ovocem nikoho příliš nelákají. Zato díky tomuto perníku se po nich jen zapráší.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 180 °C. Vymažte vyšší obdélníkovou formu máslem a vysypte ji hrubou moukou.
Banány dejte do velké a hluboké mísy a vidličkou je rozmačkejte na co nejmazlavější hmotu.
Přidejte máslo, vanilkovou esenci, cukr, vajíčka a mléko a vše dobře promíchejte elektrickým šlehačem.
Mouku spojte s práškem do pečiva a postupně přidávejte k banánové hmotě. Šlehejte střední rychlostí zhruba 4 minuty, dokud směs lehce nezesvětlá.
Pak ji pomocí špachtle přelijte do formy a pečte zhruba jednu hodinu, nebo dokud těsto ulpívá na špejli. Po vytažení z trouby nechte perník ještě 5 minut ve formě.
Na rozpálené pánvi rozehřejte máslo a opečte na něm plátky banánů. Jimi pak ozdobte hotový perník.
Komentáře
Vynikajúci a netradičný perník. Recept je výborný na zúžitkovanie banánov.