Díky receptu zužitkujete i měkčí a zahnědlé plody.
Suroviny
banány
6
ks
4 změklé, středně velké do těsta + plátky ze 2 hezkých banánů na ozdobu
máslo
125
g
změklé + na formu + na opečení plátků banánu
vanilkový extrakt
1
ČL
krupicový cukr
110
g
vejce
2
ks
mléko
1
PL
mouka pšeničná hladká
225
g
+ hrubá mouka na vysypání formy
kypřicí prášek do pečiva
2
ČL
skořice
½
ČL
Postup
1
Troubu předehřejte na 180 °C. Vymažte vyšší obdélníkovou formu máslem a vysypte ji hrubou moukou.
2
Banány dejte do velké a hluboké mísy a vidličkou je rozmačkejte na co nejmazlavější hmotu.
3
Přidejte máslo, vanilkovou esenci, cukr, vajíčka a mléko a vše dobře promíchejte elektrickým šlehačem.
4
Mouku spojte s práškem do pečiva a postupně přidávejte k banánové hmotě. Šlehejte střední rychlostí zhruba 4 minuty, dokud směs lehce nezesvětlá.
5
Pak ji pomocí špachtle přelijte do formy a pečte zhruba jednu hodinu, nebo dokud těsto ulpívá na špejli. Po vytažení z trouby nechte perník ještě 5 minut ve formě.
6
Na rozpálené pánvi rozehřejte máslo a opečte na něm plátky banánů. Jimi pak ozdobte hotový perník.
Komentáře
Dana Beňušková
14.02.2015 09:00
Vynikajúci a netradičný
Vynikajúci a netradičný perník. Recept je výborný na zúžitkovanie banánov.