0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Banánový perník
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 30
Více než hodinu Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3081 kcal
Bílkoviny 62 g
Sacharidy 396 g
Tuky 131 g
Vláknina 41 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Díky receptu zužitkujete i měkčí a zahnědlé plody.

Suroviny

4 změklé, středně velké do těsta + plátky ze 2 hezkých banánů na ozdobu
máslo 125 g
změklé + na formu + na opečení plátků banánu
vanilkový extrakt 1 ČL
krupicový cukr 110 g
vejce 2 ks
mléko 1 PL
mouka pšeničná hladká 225 g
+ hrubá mouka na vysypání formy
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
skořice ½ ČL

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C. Vymažte vyšší obdélníkovou formu máslem a vysypte ji hrubou moukou.

2

Banány dejte do velké a hluboké mísy a vidličkou je rozmačkejte na co nejmazlavější hmotu.

3

Přidejte máslo, vanilkovou esenci, cukr, vajíčka a mléko a vše dobře promíchejte elektrickým šlehačem.

4

Mouku spojte s práškem do pečiva a postupně přidávejte k banánové hmotě. Šlehejte střední rychlostí zhruba 4 minuty, dokud směs lehce nezesvětlá.

5

Pak ji pomocí špachtle přelijte do formy a pečte zhruba jednu hodinu, nebo dokud těsto ulpívá na špejli. Po vytažení z trouby nechte perník ještě 5 minut ve formě.

6

Na rozpálené pánvi rozehřejte máslo a opečte na něm plátky banánů. Jimi pak ozdobte hotový perník.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/11

Komentáře

Dana Beňušková

Vynikajúci a netradičný perník. Recept je výborný na zúžitkovanie banánov.

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč