Zázvor a melasa v našem perníku jsou prostě božské!
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 160 °C. Pečicí nádobu o velikosti 20 x 30 cm a hloubce 5 cm vyložte pečicím papírem. Lze si však přizpůsobit i větší plech pomocí pásu z natřikrát složeného alobalu.
V kastrůlku zahřívejte máslo, cukr, melasu, sirup a koření, až se cukr rozpustí, a odstavte. V hrnečku rozpusťte jedlou sodu ve dvou lžících horké vody.
Do cukrové směsi zašlehejte vejce, mléko a roztok se sodou. Navrch prosijte mouku s kakaem a zapracujte pomocí dřevěné vařečky. Vmíchejte čokoládové čočky, vlijte do formy a pečte asi 45 minut. Nechte vychladnout.
Přísady na polevu za stálého míchání zvolna rozpusťte ve vodní lázni. Nechte mírně zchladnout a naneste na perník vyndaný z formy.
NĚCO NAVÍC
Melasu a zlatý sirup můžete nahradit 300 g medu a přidat trochu více mléka. Perník bude mít nepatrně jinou chuť, ale léčivé účinky melasy nahradí léčivé účinky medu a chuťově bude také výtečný.
Komentáře
Jedním slovem - skvělý!!!
Čokoládový perník naprosto luxusní, jen jsme ho museli péct cca o 10 minut déle.