Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:
Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

rozinky 50 g
rum 500 ml
mouka pšeničná hladká 100 g
smetana 4 PL
mléko 120 ml
vejce 3 ks
zvlášť bílky a žloutky
sůl špetka
vanilkový cukr 1
moučkový cukr 1 PL
máslo 1 PL
na smažení
Posypání, zdobení
moučkový cukr 1 PL
maliny
jahody
lesní ovoce lze nahradit i kompotovanými jablky se skořicí
1. Hrozienka namočte na pol hodinu do rumu. Z múky, mlieka, smotany, žĺtkov a štipky soli metličkou vyšľahajte hladké cesto a tiež ho nechajte pol hodinu odpočívať v chlade. 2. Bielky vyšľahajte potom k nim pridajte obidva druhy cukru a ešte chvíľku prešľahajte. Sneh spolu s odkvapkanými hrozienkami jemne zapracujte do cesta. 3. V panvici rozohrejte maslo, vlejte cesto a na stredne ohni opekajte tri až štyri minúty do kým palacinka nezozlatne. Otočte a opečte aj z druhej strany. 4. Hotovú palacinku roztrhajte dvoma vidličkami (nekrájať!!) a rozdelte na taniere. Trhanec ozdobte ovocím prípadne odkvapkanými jablkami z kompótu a pocukrujte. DOBRÚ CHUŤ!:)

Obchod Apetit