Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Trhanec

Popis receptu: 
Vlastne roztrhaná palacinka:)
Autor: Viktória Klára Kastlerová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    50g hrozienok 50ml rumu 100g hladkej múky 4 lyžice smotany(60ml) 120ml mlieka 3 veľké vajcia, zvlášť bielky a žĺtky štipka soli 1 sáčok vanilkového cukru 1 lyžica práškového cukru 1-2 lyžice masla na smaženie POSYPANIE A OZDOBENIE 1 lyžica mletého cukru maliny, jahody, lesné ovocie alebo jablkový kompót so škoricou

Příprava jídla

1. Hrozienka namočte na pol hodinu do rumu. Z múky, mlieka, smotany, žĺtkov a štipky soli metličkou vyšľahajte hladké cesto a tiež ho nechajte pol hodinu odpočívať v chlade. 2. Bielky vyšľahajte potom k nim pridajte obidva druhy cukru a ešte chvíľku prešľahajte. Sneh spolu s odkvapkanými hrozienkami jemne zapracujte do cesta. 3. V panvici rozohrejte maslo, vlejte cesto a na stredne ohni opekajte tri až štyri minúty do kým palacinka nezozlatne. Otočte a opečte aj z druhej strany. 4. Hotovú palacinku roztrhajte dvoma vidličkami (nekrájať!!) a rozdelte na taniere. Trhanec ozdobte ovocím prípadne odkvapkanými jablkami z kompótu a pocukrujte. DOBRÚ CHUŤ!:)
REKLAMA

Přidat komentář