Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Trhanec s jablky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.9/5 Počet hodnocení: 25
Do 30 minut Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3324 kcal
Bílkoviny 143 g
Sacharidy 322 g
Tuky 138 g
Vláknina 37 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klasický dezert rakouské kuchyně podle receptu šéfkuchaře Pražského kulinářského institutu Zdeňka Marcína.

Suroviny

středně velká
sůl špetka
mléko 400 ml
vejce 8 ks
bílky a žloutky zvlášť
rum 4 PL
tuzemák
+ trocha na posypání
na opékání

Postup

1

Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na tenké plátky. Smíchejte mouku, sůl, mléko, krupicový cukr a žloutky a vše promíchejte v míse dohladka.

2

Z bílků ušlehejte sníh a opatrně ho vmíchejte k těstíčku. Na pánvi s nepřilnavým povrchem rozpusťte 1 lžíci másla, přidejte nakrájená jablka a nechte je mírně změknout. Stačí minuta a půl.

3

Přilijte do pánve polovinu těsta a na mírném ohni ho nechte ze spodní strany zezlátnout. Do těsta během pečení přisypte část rozinek.

4

Poté ho otočte, nechte asi půl minuty zatáhnout i z druhé strany a natrhejte ho vidličkou. Pocukrujte 2 lžícemi moučkového cukru a nechte lehce zkaramelizovat. Na pánev mezi trhanec kápněte rum, zapalte a rum nechte vyhořet. Trhanec rozdělte na talíře, bohatě pocukrujte a stejně zpracujte i zbytek těsta.

Recept je z kuchařky Dobroty s příběhem, Portus Praha, o. s.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/9

Komentáře

23.03.2015 11:39

Výborné. :-)

Apetit magazín