Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Špenátový krém s tousty se sýrem & pancettou

Když do krému zahuštěného bramborou budete přidávat špenát a petrželku postupně,  bude mít sytější barvu a výraznější chuť.

Vydání: 2012/3
Autor:
Hodnocení:
37 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Do 30 minut
PT25M
Vaření 0:25
Polévka Středomořská

Ingredience

    • 400 g čerstvého špenátu (omyté listy) nebo mraženého
    • 1 cibule, nakrájená najemno
    • 4 stroužky česneku, nasekané
    • 2 lžíce másla nebo olivového oleje
    • 1 velká moučná brambora (varný typ C)
    • 1,25 l zeleninového vývaru
    • 100 g hladkolisté petrželky
    • 150 ml smetany na šlehání
    • sůl a mletý pepř
    • 1 lžička nebo snítka oregana
    • 4 plátky bagety rozpečené se 4 lžícemi nastrouhaného tvrdého sýra (ementál, gouda apod.) k podávání
    • 4 opečené plátky pancetty k podávání
    • hrst polníčku na ozdobu

Příprava jídla

1 V hrnci rozehřejte máslo nebo olej a zpěňte na něm najemno nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Přidejte oloupanou a na kostičky nakrájenou bramboru a ještě minutu míchejte. Přilijte vývar a vařte 10 minut. Vmíchejte polovinu špenátu a vařte asi 10 minut, dokud špenát nezavadne. Vlijte smetanu, dochuťte solí, pepřem a oreganem. Prohřejte a stáhněte z ohně.

2 Polévku rozmixujte se zbylými listy špenátu a petrželkou na jemný krém a případně dochuťte. Podávejte s rozpečenými plátky bagety se sýrem, opečenou pancettou a ozdobte polníčkem.

NĚCO NAVÍC
Po rozmixování můžete polévku zamrazit a uchovat až měsíc v mrazničce. Před ohříváním ji nechte povolit přes noc v lednici.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Minestrone

Květáková kari polévka

Masová soljanka

Zapečená česnečka se sýrem & vínem

Kuřecí krém s mandlemi

Slepičí vývar s tyrolskými (špekovými) knedlíčky

Polévka je grunt!

REKLAMA

Přidat komentář