
Jarní frittata
Skvělá i za studena!
Vydání: 2012/4
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 starší houska
- 125 ml mléka
- 150 g ricotty
- 1 lžička tymiánu, nasekaného
- sůl a pepř
- 100–150 g směsi špenátu, polníčku, kopřiv, rukoly apod., nastříhaných na proužky
- 2 lžíce oleje
- 8 vajec
Příprava jídla
1 Zahřejte troubu na 160 °C.
2 Housku nakrájejte na kostičky a namočte na 5 minut do mléka. Pak ji smíchejte s ricottou a tymiánem, osolte a opepřete.
3 Směs špenátu, polníčku, kopřiv a rukoly nechte zavadnout na oleji v rozehřáté pánvi s rukojetí vhodnou do trouby. Vejce prošlehejte, vlijte je do pánve, přimíchejte ricottovou směs a zahřívejte, aby směs vespodu ztuhla. Pak pečte 25 minut v troubě, aby ztuhl i vršek.
Přidat komentář