Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jarní frittata

Skvělá i za studena!

Vydání: 2012/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT25M
Pečení 0:25

Ingredience

    • 1 starší houska
    • 125 ml mléka
    • 150 g ricotty
    • 1 lžička tymiánu, nasekaného
    • sůl a pepř
    • 100–150 g směsi špenátu, polníčku, kopřiv, rukoly apod., nastříhaných na proužky
    • 2 lžíce oleje
    • 8 vajec

Příprava jídla

1 Zahřejte troubu na 160 °C.

2 Housku nakrájejte na kostičky a namočte na 5 minut do mléka. Pak ji smíchejte s ricottou a tymiánem, osolte a opepřete.

3 Směs špenátu, polníčku, kopřiv a rukoly nechte zavadnout na oleji v rozehřáté pánvi s rukojetí vhodnou do trouby. Vejce prošlehejte, vlijte je do pánve, přimíchejte ricottovou směs a zahřívejte, aby směs vespodu ztuhla. Pak pečte 25 minut v troubě, aby ztuhl i vršek.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Vajíčkový salát na chlebu

Volské oko

Vejce naměkko s toustíky

Vajíčkové sendviče

Francouzský toust s prosciuttem a mozzarellou

Vejce v bramboráku

Vejce v toustovém chlebu

REKLAMA

Přidat komentář