Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

ŠVÉDSKÝ TVAROHOVÝ KOLÁČ

Popis receptu: 
Recept jsem našla na jednom webu, kde ho všichni moc vychvalovali a nejvíc mě zaujala jeho příprava. Sypká směs se nasype na plech, na to nalije tvaroh a zasype se opět moukou a navch nakrájí máslo.. Neváhala jsem vyzkoušet! Je vážně skvělý a hlavně obměn může mít tento koláč nespočet, stačí zapojit fantazii :)
Autor: Zuzana Čmejrková
Hodnocení:
28 (hlasů)
Počet porcí: x
Doba přípravy: Do 10 minut

Ingredience

    ◦2 a ½ hrnku polohrubé mouky ◦1 hrnek cukru krupice ◦1 prášek do pečiva ◦3 balení měkkého tvarohu (3 x 250 g) ◦3 celá vejce ◦1 vanilkový cukr a 2 lžíce cukru moučka ◦hrst sušených brusinek nebo rozinek namočených v rumu

Příprava jídla

Mouku, cukr a prášek do pečiva smícháme. Polovinu směsi nasypeme na plech vyložený papírem. Na tuto vrstvu nalijeme tvarohovou náplň, kterou jsme připravili smícháním tvarohu, vajec, cukru a brusinek (rozinek), které jsme předem namočily v rumu. Náplň rozetřeme stejnoměrně po celé pečící nádobě a zasypeme druhou polovinou suché směsi. Povrch takto připraveného koláče poklademe plátky másla a vložíme do trouby. Teplotu nastavíme na 180 °C a máme za 45 minut pečeno, což poznáme dle zlatého máslového povrchu koláče a neopakovatelné vůně, která tento proces pečení provází.
REKLAMA

Přidat komentář