ŠVÉDSKÝ TVAROHOVÝ KOLÁČ

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

ŠVÉDSKÝ TVAROHOVÝ KOLÁČ

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 (34)
Do 10 minut

Suroviny

mouka pšeničná polohrubá 2
krupicový cukr 1 hrnek
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
tvaroh 750 g
měkký
vejce 3 ks
celá
vanilkový cukr 1 bal
moučkový cukr 2 PL
brusinky hrst
sušené, lze nahradit rozinkami máčenými v rumu
Mouku, cukr a prášek do pečiva smícháme. Polovinu směsi nasypeme na plech vyložený papírem. Na tuto vrstvu nalijeme tvarohovou náplň, kterou jsme připravili smícháním tvarohu, vajec, cukru a brusinek (rozinek), které jsme předem namočily v rumu. Náplň rozetřeme stejnoměrně po celé pečící nádobě a zasypeme druhou polovinou suché směsi. Povrch takto připraveného koláče poklademe plátky másla a vložíme do trouby. Teplotu nastavíme na 180 °C a máme za 45 minut pečeno, což poznáme dle zlatého máslového povrchu koláče a neopakovatelné vůně, která tento proces pečení provází.

Obchod Apetit