0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Makový koláč s drobenkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.9 / 5. Počet hodnocení: 145
Do hodiny Velmi snadné Na 1 plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6626 kcal
Bílkoviny 139 g
Sacharidy 758 g
Tuky 386 g
Vláknina 71 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Mák je skvělý nejen v kynutých buchtách, nebojte se ho přidat ani do těsta na koláč.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 200 g
vejce 4 ks
krupicový cukr 300 g
mák mletý 200 g
rostlinný olej 150 ml
mléko 100 ml
citron 1 ks
nastrouhaná kůra
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
skořice 1 špetka
NA DROBENKU
mouka pšeničná hrubá 200 g
krupicový cukr 150 g
máslo 120 g
vychlazené

Postup

1

Troubu předehřejte na 170°C. Všechny suroviny na drobenku vsypte do mísy a promněte mezi prsty, aby se spojily.

2

Mouku, vejce, cukr, mletý mák, olej, mléko, citronovou kůru, kypřicí prášek a skořici promíchejte v míse na hladké těsto a vlijte je na plech o rozměrech 30 x 35 cm vyložený pečicím papírem.

3

Posypte drobenkou a dejte péct. Pečte zhruba 30–40 minut dozlatova. Nechte vychladnout a nakrájejte na řezy.

NĚCO NAVÍC
Před posypáním drobenkou můžete těsto poklást či posypat oblíbeným ovocem. Skvělé budou švestky, maliny nebo rybíz!

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/10

Apetit magazín

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak na to: domácí kvašená zelenina
  • Tipy a triky

Jak na to: domácí kvašená zelenina

Japonci jsou národem, kde žijí nejdéle se dožívající lidé. Nikdo neví, čím to přesně je, i když pár teorií už vzniklo. Jedním z aspektů by mohla být kvašená zelenina kimči, kterou Japonci milují. Ať už si připravíte kimči nebo pickles,...

Obchod Apetit