Mák je skvělý nejen v kynutých buchtách, nebojte se ho přidat ani do těsta na koláč. Makovec potěší každou návštěvu!
Postup
1
Troubu předehřejte na 170°C. Všechny suroviny na drobenku vsypte do mísy a promněte mezi prsty, aby se spojily.
2
Mouku, vejce, cukr, mletý mák, olej, mléko, citronovou kůru, kypřicí prášek a skořici promíchejte v míse na hladké těsto a vlijte je na plech o rozměrech 30 x 35 cm vyložený pečicím papírem.
3
Posypte drobenkou a dejte péct. Pečte zhruba 30–40 minut dozlatova. Nechte vychladnout a nakrájejte na řezy.
NĚCO NAVÍC
Před posypáním drobenkou můžete těsto poklást či posypat oblíbeným ovocem. Skvělé budou švestky, maliny nebo rybíz!