Makový koláč s drobenkou

Makový koláč s drobenkou

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 (101)
Do hodiny Velmi snadné Na 1 plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6626 kcal
Bílkoviny 139 g
Sacharidy 758 g
Tuky 386 g
Vláknina 71 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Mák je skvělý nejen v kynutých buchtách, nebojte se ho přidat ani do těsta na koláč.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 200 g
vejce 4 ks
krupicový cukr 300 g
mák mletý 200 g
rostlinný olej 150 ml
mléko 100 ml
citron 1 ks
nastrouhaná kůra
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
skořice 1 špetka
NA DROBENKU
mouka pšeničná hrubá 200 g
krupicový cukr 150 g
máslo 120 g
vychlazené

1 Troubu předehřejte na 170°C. Všechny suroviny na drobenku vsypte do mísy a promněte mezi prsty, aby se spojily.

2 Mouku, vejce, cukr, mletý mák, olej, mléko, citronovou kůru, kypřicí prášek a skořici promíchejte v míse na hladké těsto a vlijte je na plech o rozměrech 30 x 35 cm vyložený pečicím papírem. Posypte drobenkou a dejte péct. Pečte zhruba 30–40 minut dozlatova. Nechte vychladnout a nakrájejte na řezy.

NĚCO NAVÍC
Před posypáním drobenkou můžete těsto poklást či posypat oblíbeným ovocem. Skvělé budou švestky, maliny nebo rybíz!

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/10

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit