Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Makový koláč s drobenkou
makovec , ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 358
Do hodiny Snadné Na 1 plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6590 kcal
Bílkoviny 139 g
Sacharidy 752 g
Tuky 386 g
Vláknina 71 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Mák je skvělý nejen v kynutých buchtách, proto se ho nebojte přidat také do těsta na koláč. Makový koláč s drobenkou potěší každou návštěvu, a to i tu ohlášenou na poslední chvíli. Koláč nevyžaduje žádný složitý postup, jen ingredience na makové těsto smíchejte, zasypte drobenkou a dejte péct. Než uvaříte kávu, koláč můžete vyndávat z trouby a po vychladnutí servírovat. Je rychlý, vláčný, zkrátka senzační!

Suroviny

vejce 4 ks
mák mletý 200 g
rostlinný olej 150 ml
mléko 100 ml
z 1 citronu
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
skořice 1 špetka
NA DROBENKU
mouka pšeničná hrubá 200 g
máslo 120 g
vychlazené

Postup

1

Troubu předehřejte na 170 °C. Všechny suroviny na drobenku vsypte do mísy a promněte mezi prsty, aby se spojily.

2

Mouku, vejce, cukr, mletý mák, olej, mléko, citronovou kůru, kypřicí prášek a skořici promíchejte v míse na hladké těsto a vlijte je na plech o rozměrech 30 x 35 cm vyložený pečicím papírem.

3

Posypte drobenkou a dejte péct. Pečte zhruba 30–40 minut dozlatova. Nechte vychladnout a nakrájejte na řezy.

NĚCO NAVÍC
Před posypáním drobenkou můžete těsto poklást či posypat oblíbeným ovocem. Skvělé budou švestky, maliny nebo rybíz!

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/10

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč