Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Makový koláč s drobenkou
makovec , ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 377
Do hodiny Snadné Na 1 plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6590 kcal
Bílkoviny 139 g
Sacharidy 752 g
Tuky 386 g
Vláknina 71 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Mák je skvělý nejen v kynutých buchtách, proto se ho nebojte přidat také do těsta na koláč. Makový koláč s drobenkou potěší každou návštěvu, a to i tu ohlášenou na poslední chvíli. Koláč nevyžaduje žádný složitý postup, jen ingredience na makové těsto smíchejte, zasypte drobenkou a dejte péct. Než uvaříte kávu, koláč můžete vyndávat z trouby a po vychladnutí servírovat. Je rychlý, vláčný, zkrátka senzační!

Suroviny

vejce 4 ks
mák mletý 200 g
rostlinný olej 150 ml
mléko 100 ml
z 1 citronu
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
skořice 1 špetka
NA DROBENKU
mouka pšeničná hrubá 200 g
máslo 120 g
vychlazené

Postup

1

Troubu předehřejte na 170 °C. Všechny suroviny na drobenku vsypte do mísy a promněte mezi prsty, aby se spojily.

2

Mouku, vejce, cukr, mletý mák, olej, mléko, citronovou kůru, kypřicí prášek a skořici promíchejte v míse na hladké těsto a vlijte je na plech o rozměrech 30 x 35 cm vyložený pečicím papírem.

3

Posypte drobenkou a dejte péct. Pečte zhruba 30–40 minut dozlatova. Nechte vychladnout a nakrájejte na řezy.

NĚCO NAVÍC
Před posypáním drobenkou můžete těsto poklást či posypat oblíbeným ovocem. Skvělé budou švestky, maliny nebo rybíz!

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/10

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...