Suroviny
krupicový cukr
1
hrnek
kypřicí prášek do pečiva
1
bal
tvaroh
750
g
měkký
vejce
3
ks
celá
vanilkový cukr
1
bal
moučkový cukr
2
PL
brusinky
hrst
sušené, lze nahradit rozinkami máčenými v rumu
Postup
1
Mouku, cukr a prášek do pečiva smícháme. Polovinu směsi nasypeme na plech vyložený papírem.
2
Na tuto vrstvu nalijeme tvarohovou náplň, kterou jsme připravili smícháním tvarohu, vajec, cukru a brusinek (rozinek), které jsme předem namočily v rumu. Náplň rozetřeme stejnoměrně po celé pečící nádobě a zasypeme druhou polovinou suché směsi.
3
Povrch takto připraveného koláče poklademe plátky másla a vložíme do trouby. Teplotu nastavíme na 180 °C a máme za 45 minut pečeno, což poznáme dle zlatého máslového povrchu koláče a neopakovatelné vůně, která tento proces pečení provází.
Foto ilustrační, zdroj: Flickr.com
Komentáře