0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Švédský tvarohový koláč s brusinkami

Švédský tvarohový koláč s brusinkami

Hodnocení receptu
4.5 / 5. Počet hodnocení: 42
Do 10 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3153 kcal
Bílkoviny 109 g
Sacharidy 529 g
Tuky 65 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

mouka pšeničná polohrubá 2
krupicový cukr 1 hrnek
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
tvaroh 750 g
měkký
vejce 3 ks
celá
vanilkový cukr 1 bal
moučkový cukr 2 PL
brusinky hrst
sušené, lze nahradit rozinkami máčenými v rumu

Postup

1

Mouku, cukr a prášek do pečiva smícháme. Polovinu směsi nasypeme na plech vyložený papírem.

2

Na tuto vrstvu nalijeme tvarohovou náplň, kterou jsme připravili smícháním tvarohu, vajec, cukru a brusinek (rozinek), které jsme předem namočily v rumu. Náplň rozetřeme stejnoměrně po celé pečící nádobě a zasypeme druhou polovinou suché směsi.

3

Povrch takto připraveného koláče poklademe plátky másla a vložíme do trouby. Teplotu nastavíme na 180 °C a máme za 45 minut pečeno, což poznáme dle zlatého máslového povrchu koláče a neopakovatelné vůně, která tento proces pečení provází.

Foto ilustrační, zdroj: Flickr.com

 
Autor: zuzajda26

Komentáře

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit